0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
10 g C suvog kvasca
0,5 dl mlake vode
2 kašičice šećera
1,5 dl ulja
1,5 dl vode
500 g brašna
2 kašičice soli
600 g šampinjona
1 struk praziluka
7-8 kašika kečapa
ulje, so, biber, origano
ulje
susam
Razmutite kvasac u 0,5 dl mlake vode sa 2 kašičice šećera i ostavite da zapeni.
Pomešajte 1,5 dl ulja i 1,5 dl vode i stavite da provri. Prohladite.
Pomešajte prosejano brašno i 2 kašičice soli.
Zamesite brašno sa nadošlim kvascem i prohlađenom mešavinom ulja i vode.
Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite da narasta oko 1-1,5 sat.
Naraslo testo premesite i podelite na dva ili tri dela da napravite 2 ili 3 kore prema veličini vašeg pleha.
Priprema nadeva:
Sitno naseckajte praziluk, prodinstajte na malo ulja, dodajte sitno naseckane šampinjone, dinstajte 10-tak minuta, posolite i pobiberite po ukusu i dodajte malo origana. Ostavite da se prohladi.
Od testa razvijte kore debljine 4-5mm. Svaku koru premažite sa nekoliko kašika kečapa, pa po kori rasporedite nadev od pečuraka.
Zavijte kore u rolate pa ih pažljivo (testo je dosta meko) prebacite u pleh na pek papir.
Rolate premažite uljem i pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 C oko 40 minuta da lepo porumene (proverite čačkalicom da li su pečeni).
Pečene štrudle ostavite da se prohlade, pa isecite na parčiće željene veličine.
Razmutite kvasac u 0,5 dl mlake vode sa 2 kašičice šećera i ostavite da zapeni.
Pomešajte 1,5 dl ulja i 1,5 dl vode i stavite da provri. Prohladite.
Pomešajte prosejano brašno i 2 kašičice soli.
Zamesite brašno sa nadošlim kvascem i prohlađenom mešavinom ulja i vode.
Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite da narasta oko 1-1,5 sat.
Naraslo testo premesite i podelite na dva ili tri dela da napravite 2 ili 3 kore prema veličini vašeg pleha.
Priprema nadeva:
Sitno naseckajte praziluk, prodinstajte na malo ulja, dodajte sitno naseckane šampinjone, dinstajte 10-tak minuta, posolite i pobiberite po ukusu i dodajte malo origana. Ostavite da se prohladi.
Od testa razvijte kore debljine 4-5mm. Svaku koru premažite sa nekoliko kašika kečapa, pa po kori rasporedite nadev od pečuraka.
Zavijte kore u rolate pa ih pažljivo (testo je dosta meko) prebacite u pleh na pek papir.
Rolate premažite uljem i pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 C oko 40 minuta da lepo porumene (proverite čačkalicom da li su pečeni).
Pečene štrudle ostavite da se prohlade, pa isecite na parčiće željene veličine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.