burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija3 štrudle

Štrudla sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
3 štrudle

Sastojci

50 g šećera (kristala)

70 g margarina

od 300 do 350 g brašna

1 kesica C suvog kvasca (10g)

1 kašičica C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

80 ml mleka

30 ml vode

600 g mlevenih orasa

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Pomešati mleko i vodu. Ugrejati. Izmaknuti sa strane i staviti kesicu C suvog kvasca i pola kašičice C vanilin šećera u to. Ostaviti 5 min. da odstoji dok se pripremaju ostali sastojci.

U vanglicu staviti 300 g brašna, rastopljenog margarina, šećer i tu smesu sa kvascom i mlekom. Obe smese sastaviti i izlupati prvo varjačom i polako dodavati još preostalih 50 g brašna i polako oblikovati masu rukom da bi se formiralo testo.

Kada se formira testo, ostaviti testo da nadođe 20-30 min. Izvaditi ga iz vanglice i postaviti na ravnu površinu.

Natresti testo brašnom i napraviti 3 jufke. Orahe potopiti u šolju vode i sipati ostatak C vanilin šećer unutra. Dobro izmešati ovu smesu sa varjačom.

Razvući oklagijom prvu jufku, sipati 1/3 smese sa orasima preko prve jufke i razvući preko kore.

Urolati koru sa smesom od orasa u rolnu i staviti u uljem podmazan pleh. Ponoviti sa preostale 2 jufke.

U međuvremenu rernu ugrejati na 220 stepeni i ostaviti pleh sa štrudlama da se peče 20 min.

Po želji posuti štrudle C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Pomešati mleko i vodu. Ugrejati. Izmaknuti sa strane i staviti kesicu C suvog kvasca i pola kašičice C vanilin šećera u to. Ostaviti 5 min. da odstoji dok se pripremaju ostali sastojci.

U vanglicu staviti 300 g brašna, rastopljenog margarina, šećer i tu smesu sa kvascom i mlekom. Obe smese sastaviti i izlupati prvo varjačom i polako dodavati još preostalih 50 g brašna i polako oblikovati masu rukom da bi se formiralo testo.

Kada se formira testo, ostaviti testo da nadođe 20-30 min. Izvaditi ga iz vanglice i postaviti na ravnu površinu.

Natresti testo brašnom i napraviti 3 jufke. Orahe potopiti u šolju vode i sipati ostatak C vanilin šećer unutra. Dobro izmešati ovu smesu sa varjačom.

Razvući oklagijom prvu jufku, sipati 1/3 smese sa orasima preko prve jufke i razvući preko kore.

Urolati koru sa smesom od orasa u rolnu i staviti u uljem podmazan pleh. Ponoviti sa preostale 2 jufke.

U međuvremenu rernu ugrejati na 220 stepeni i ostaviti pleh sa štrudlama da se peče 20 min.

Po želji posuti štrudle C šećerom u prahu.

Autor

Olgica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept