burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeKomplikovano

Štrudla sa mesom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Komplikovano

Sastojci

Testo:

500 g brašna

250 ml mleka

50 g margarina

1 jaje

1/2 kašičice soli

1 kockica C suvog kvasca

Fil:

2 kašike ulja

2 glavice crnog luka

1/2 kg mlevenog mesa

1 kašika suvog začina

biber

1 jaje

ulje

Štrudla sa mesom

Koraci pripreme

U 1/4 litra mleka staviti da nadođe C suvi kvasac uz dodatak malo šećera.

U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati 1 jaje, istopljen margarin i nadošao kvasac.

Sve to dobro umesiti i podeliti testo na dva dela. U tiganju staviti ulje i u njemu propržiti 2 glavice sitno sečenog crnog luka.

Dodati 1/2 kg mlevenog mesa, promešati i prodinstati pa dodati začin i biber. Posoliti još malo po želji.

Kada se fil prohladi dodati jedno žumance i promešati.

Svaki deo testa razvući oklagijom i filovati pa zatim urolati i staviti u uljem podmazan pleh.

Staviti da štrudla lepo naraste, premazati ih umućenim belancetom i peći na 220 stepeni oko 20-25 minuta.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa mesom

Koraci pripreme

U 1/4 litra mleka staviti da nadođe C suvi kvasac uz dodatak malo šećera.

U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati 1 jaje, istopljen margarin i nadošao kvasac.

Sve to dobro umesiti i podeliti testo na dva dela. U tiganju staviti ulje i u njemu propržiti 2 glavice sitno sečenog crnog luka.

Dodati 1/2 kg mlevenog mesa, promešati i prodinstati pa dodati začin i biber. Posoliti još malo po želji.

Kada se fil prohladi dodati jedno žumance i promešati.

Svaki deo testa razvući oklagijom i filovati pa zatim urolati i staviti u uljem podmazan pleh.

Staviti da štrudla lepo naraste, premazati ih umućenim belancetom i peći na 220 stepeni oko 20-25 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept