burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Štrudla sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za testo:

100 g margarina

1,5 dl mleka

2 žumanca

kora od jednog limuna

80 g šećera

1 kesica C kvasca

500 g brašna

Fil:

100 ml mleka

80 g meda

100 g šećera

2 C vanilin šećera

100 g margarina

2 umućena belanca

200 g mlevenog maka

Štrudla sa makom

Koraci pripreme

U brašno dodajte narendanu koru limuna. Mleko zagrejte da bude mlako i dodajte kvasac i šećer.

Kada kvasac naraste sipajte u brašno, dodajte 2 žumanca, 100 g otopljenog margarina i dobro umesite testo. Ostavite da naraste.

Fil:
Mleko, med, šećer, C vanilin šećer i margarin staviti da proključa. Zatim dodati mleveni mak, izmešati i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 2 belanca i pomešati sa ohlađenim filom. Kada je testo naraslo razviti ga u koru i premazati filom od maka.

Uviti u rolat i staviti da opet naraste.

Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.

Naši proizvodi

Štrudla sa makom

Koraci pripreme

U brašno dodajte narendanu koru limuna. Mleko zagrejte da bude mlako i dodajte kvasac i šećer.

Kada kvasac naraste sipajte u brašno, dodajte 2 žumanca, 100 g otopljenog margarina i dobro umesite testo. Ostavite da naraste.

Fil:
Mleko, med, šećer, C vanilin šećer i margarin staviti da proključa. Zatim dodati mleveni mak, izmešati i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 2 belanca i pomešati sa ohlađenim filom. Kada je testo naraslo razviti ga u koru i premazati filom od maka.

Uviti u rolat i staviti da opet naraste.

Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept