burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Štrudla sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

4 jaja

4 šoljice mleka

4 šoljice ulja

1 C kvasac

1 kašika šećera

1 kašičica soli

1 kg brašna

2 kašike C kakao

100 g C kokosa

Za preliv:

600 g šećera

2 C vanilin šećera

2 dl vode

Štrudla sa kokosom

Koraci pripreme

Kvasac, šećer i so staviti u mleko i ostaviti da naraste.

Sve ostale sastojke staviti u posudu za mešenje pa dodati narastao kvasac. Zamesiti testo.

Testo podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati C kakao da se testo oboji, a drugi deo ostaje žut.

Oba dela podeliti na 4 jufkice. Ostaviti testo da naraste. Staviti prvo žutu jufku pa na nju braon i rasklagijati testo.

Uviti štrudlu i staviti u pleh. Peći na 250 C.

Pečenu štrudlu preliti vrućim prelivom.

Skuvati šećer i vodu samo da provri, pa vrućim preliti vruću štrudlu.

Naši proizvodi

Štrudla sa kokosom

Koraci pripreme

Kvasac, šećer i so staviti u mleko i ostaviti da naraste.

Sve ostale sastojke staviti u posudu za mešenje pa dodati narastao kvasac. Zamesiti testo.

Testo podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati C kakao da se testo oboji, a drugi deo ostaje žut.

Oba dela podeliti na 4 jufkice. Ostaviti testo da naraste. Staviti prvo žutu jufku pa na nju braon i rasklagijati testo.

Uviti štrudlu i staviti u pleh. Peći na 250 C.

Pečenu štrudlu preliti vrućim prelivom.

Skuvati šećer i vodu samo da provri, pa vrućim preliti vruću štrudlu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept