burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4 štrudle

Štrudla sa jabukama i C grizom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4 štrudle

Sastojci

Fil:

3 jaja

3 čaše šećera

1 časa C griza

1/2 čaše ulja

1 čaša jogurta

Nadev od jabuka:

4-5 većih jabuka

šećer i cimet po ukusu

1/2 kg kora za štrudlu

Štrudla sa jabukama i C grizom

Koraci pripreme

Fil:
Jaja, šećer, jogurt, ulje i C griz izraditi žicom dok smesa ne bude homogena.

Nadev od jabuka:
Jabuke oguliti, izrendati, posuti šećerom i cimetom, zatim izmešati i ostaviti da odstoji dok jabuke puste sok.

Za jednu štrudlu potrebno je 3 kore. Uzeti dve spojene kore i na gornju naneti fil zatim na fil staviti treću koru, pa na nju naneti ponovo fil i na fil nadev od jabuka i uviti štrudlu.

Postupak ponavljati dok se kore ne potroše. Obično u paketu ima 12 kora tako da dobijemo četiri štrudle.

Ostatak fila premazati preko uvijenih štrudli.

Štrudle peći 20-30 minuta na 200°C.

Naši proizvodi

Štrudla sa jabukama i C grizom

Koraci pripreme

Fil:
Jaja, šećer, jogurt, ulje i C griz izraditi žicom dok smesa ne bude homogena.

Nadev od jabuka:
Jabuke oguliti, izrendati, posuti šećerom i cimetom, zatim izmešati i ostaviti da odstoji dok jabuke puste sok.

Za jednu štrudlu potrebno je 3 kore. Uzeti dve spojene kore i na gornju naneti fil zatim na fil staviti treću koru, pa na nju naneti ponovo fil i na fil nadev od jabuka i uviti štrudlu.

Postupak ponavljati dok se kore ne potroše. Obično u paketu ima 12 kora tako da dobijemo četiri štrudle.

Ostatak fila premazati preko uvijenih štrudli.

Štrudle peći 20-30 minuta na 200°C.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept