0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4 štrudle
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 štrudle
3 jaja
3 čaše šećera
1 časa C griza
1/2 čaše ulja
1 čaša jogurta
4-5 većih jabuka
šećer i cimet po ukusu
1/2 kg kora za štrudlu
Fil:
Jaja, šećer, jogurt, ulje i C griz izraditi žicom dok smesa ne bude homogena.
Nadev od jabuka:
Jabuke oguliti, izrendati, posuti šećerom i cimetom, zatim izmešati i ostaviti da odstoji dok jabuke puste sok.
Za jednu štrudlu potrebno je 3 kore. Uzeti dve spojene kore i na gornju naneti fil zatim na fil staviti treću koru, pa na nju naneti ponovo fil i na fil nadev od jabuka i uviti štrudlu.
Postupak ponavljati dok se kore ne potroše. Obično u paketu ima 12 kora tako da dobijemo četiri štrudle.
Ostatak fila premazati preko uvijenih štrudli.
Štrudle peći 20-30 minuta na 200°C.
Fil:
Jaja, šećer, jogurt, ulje i C griz izraditi žicom dok smesa ne bude homogena.
Nadev od jabuka:
Jabuke oguliti, izrendati, posuti šećerom i cimetom, zatim izmešati i ostaviti da odstoji dok jabuke puste sok.
Za jednu štrudlu potrebno je 3 kore. Uzeti dve spojene kore i na gornju naneti fil zatim na fil staviti treću koru, pa na nju naneti ponovo fil i na fil nadev od jabuka i uviti štrudlu.
Postupak ponavljati dok se kore ne potroše. Obično u paketu ima 12 kora tako da dobijemo četiri štrudle.
Ostatak fila premazati preko uvijenih štrudli.
Štrudle peći 20-30 minuta na 200°C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.