burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6

Štrudla sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

350 g brašna tip 400

1/2 kašičice C Praška za pecivo

1/2 kašičice C Suvog kvasca

1 kesica C Vanilin šećera

1 kašika šećera

1 kašičica rendane kore limuna

prstohvat soli

200 ml toplog mleka

50 ml ulja

1 teglica džema po izboru

Štrudla sa džemom

Koraci pripreme

U posudu za mešenje sipajte sve suve sastojke i izmešajte ih.

Dodajte mleko i ulje, pa umesite testo.

Posudu dobro pokrijte (kako se tetso ne bi sušilo) i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči.

Radnu površinu pospite brašnom, stavite testo i malo ga premesite.

Razvijte ga u pravougaonik koji odgovara dimenzijama vašeg pleha.

Debljina testa je po želji.

Testo premažite džemom i uvijte štrudlu.

Ja sam napravila dve manje štrudle i uplela ih, ali to nije obavezno.

Pleh za pečenje obložite papirom i stavite štrudlu.

Pokrijte je i ostavite da odstoji oko pola sata.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Pre pečenja štrudlu premažite umućenim jajetom.

Pecite je oko 40 minuta.

Prilikom služenja, štrudlu možete posuti šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla sa džemom

Koraci pripreme

U posudu za mešenje sipajte sve suve sastojke i izmešajte ih.

Dodajte mleko i ulje, pa umesite testo.

Posudu dobro pokrijte (kako se tetso ne bi sušilo) i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči.

Radnu površinu pospite brašnom, stavite testo i malo ga premesite.

Razvijte ga u pravougaonik koji odgovara dimenzijama vašeg pleha.

Debljina testa je po želji.

Testo premažite džemom i uvijte štrudlu.

Ja sam napravila dve manje štrudle i uplela ih, ali to nije obavezno.

Pleh za pečenje obložite papirom i stavite štrudlu.

Pokrijte je i ostavite da odstoji oko pola sata.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Pre pečenja štrudlu premažite umućenim jajetom.

Pecite je oko 40 minuta.

Prilikom služenja, štrudlu možete posuti šećerom u prahu.

Autor

food blog Domaćica za vas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept