burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Štrudla sa čajem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

400 ml čaja od kamilice

1 kesica C suvog kvasca

5 kašika + 1 kašičica šećera

2 dl ulja

rendana kora od 1/ 2 limuna

1/2 kašičice soli

800 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

300 g mlevenih oraha

5 kašika šećera

1 dl vrele vode

Za premazivanje:

100 g margarina

Štrudla sa čajem

Koraci pripreme

Testo:
Pripremiti 400 ml čaja od kamilice na uobičajen način.

Pripremljeni čaj sipati u posudu za mešenje, dodati šećer, ulje, limunovu koru i so, a zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Na kraju dodati i kvasac, umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku jufku ostaviti da nadođe još oko 15- 20 minuta.

Fil:
Mlevene orahe izmešati sa šećerom i preliti vrelom vodom, pa dobro promešati da se dobije homogena masa.

Nadošle jufke razviti i premazati sa po 2- 3 kašike otopljenog margarina. Preko naneti fil od oraha, uviti u rolat i ređati u nauljen pleh.

Svaku štrudlu premazati mešavinom ulja i vode i ostaviti u plehu da narastu još neko vreme.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.

Prohladiti, posuti C šećerom u prahu, seći i služiti.

Naši proizvodi

Štrudla sa čajem

Koraci pripreme

Testo:
Pripremiti 400 ml čaja od kamilice na uobičajen način.

Pripremljeni čaj sipati u posudu za mešenje, dodati šećer, ulje, limunovu koru i so, a zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Na kraju dodati i kvasac, umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku jufku ostaviti da nadođe još oko 15- 20 minuta.

Fil:
Mlevene orahe izmešati sa šećerom i preliti vrelom vodom, pa dobro promešati da se dobije homogena masa.

Nadošle jufke razviti i premazati sa po 2- 3 kašike otopljenog margarina. Preko naneti fil od oraha, uviti u rolat i ređati u nauljen pleh.

Svaku štrudlu premazati mešavinom ulja i vode i ostaviti u plehu da narastu još neko vreme.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.

Prohladiti, posuti C šećerom u prahu, seći i služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept