burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija4 jufke po 15 parčeta

Štrudla od oraha i maka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
4 jufke po 15 parčeta

Sastojci

2 kesice C suvog kvasca

400 ml mleka

100 g šećera

200 g brašna

1 dl ulja

100 g kisele pavlake

2 žumanca

2 kesice C vanilin šećera

korica od jednog limuna

1 kašičica soli

700 g brašna

500 g mlevenih oraha

300 ml mleka

200 g šećera

sok od 1/2 limuna

400 g maka

500 ml mleka

50 g C griza

200 g šećera

100 g margarina

Štrudla od oraha i maka

Koraci pripreme

U toplo mleko sipati C suvi kvasac, 100 g šećera, 200 g brašna, 2 žumanca, 100 g kisele pavlake i C vanilin šećer.

U brašno staviti ulje, so i ribanu koricu limuna, pa kada kvasac nadođe sastaviti i ostaviti pola sata da odmara.

Premesiti i ostaviti 1 sat.

Fil:
Skuvati mleko sa šećerom, popariti orahe i dodati sok od pola limuna.

Skuvati mleko sa šećerom, zakuvati C griz i dodati mleveni mak. Podeliti testo na 4 jufke i filovati dve sa orasima, a dve sa makom. Ostavite pola sata.

Štrudlu staviti u rernu, uključiti na 180 C, pa posle 20 minuta pojačati na 220 C, pokriti folijom i peći dok ne porumeni.

Vruću premazati margarinom, a parčad posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Štrudla od oraha i maka

Koraci pripreme

U toplo mleko sipati C suvi kvasac, 100 g šećera, 200 g brašna, 2 žumanca, 100 g kisele pavlake i C vanilin šećer.

U brašno staviti ulje, so i ribanu koricu limuna, pa kada kvasac nadođe sastaviti i ostaviti pola sata da odmara.

Premesiti i ostaviti 1 sat.

Fil:
Skuvati mleko sa šećerom, popariti orahe i dodati sok od pola limuna.

Skuvati mleko sa šećerom, zakuvati C griz i dodati mleveni mak. Podeliti testo na 4 jufke i filovati dve sa orasima, a dve sa makom. Ostavite pola sata.

Štrudlu staviti u rernu, uključiti na 180 C, pa posle 20 minuta pojačati na 220 C, pokriti folijom i peći dok ne porumeni.

Vruću premazati margarinom, a parčad posuti C šećerom u prahu.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept