0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 belanca
250 ml vrelog mleka
450 g mekog brašna (tip 400)
20 g kvasca
2 kašičice C praška za pecivo
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
100 ml ulja
300 g maka
100 ml vrućeg mleka
2 C vanilin šećera
3-4 kašike šećera
300 g oraha
100 ml vrućeg mleka
2 C vanilin šećera
3-4 kašike šećera
1 žumance
1 kašika pavlake
Umititi mikeerom belanca u čvrst sneg I postepeno dodavati vruće mleko, neprestano mutiti, umućena belanca ostaviti sa strane.
U brašno izmrviti kvasac, dodati C prašak za pecivo, so, šećer i ulje, izmešati varjačom i dodati umućena belanca .
Testo lepo umesiti i podeliti na 4 dela i ostaviti malo da odmori, dok se napravi fil (10 min).
Radnu površinu posuti brašnom i što tanje razviti testo, premazati filom i uviti u rolat, tako uraditi i sa ostalim jufkama.
U međuvrevenu uključiti rernu na 180 stepeni.
Dok se rerna greje štrudle prekriti krpom i pre nego se stavi u rernu premazati umućenim žumancetom i pavlakom. Peći oko pola sata, zavisi od rerne.
Ja obično napravim dve sa makom, dve sa orasima, a možete i sve sa makom ili orasima, samo pojačajte meru (maka ili orasa).
Priprema fila:
Zagrejati mleko i preliti po maku ili orasima uz dodavanje šećera i C vanilin šećera.
Umititi mikeerom belanca u čvrst sneg I postepeno dodavati vruće mleko, neprestano mutiti, umućena belanca ostaviti sa strane.
U brašno izmrviti kvasac, dodati C prašak za pecivo, so, šećer i ulje, izmešati varjačom i dodati umućena belanca .
Testo lepo umesiti i podeliti na 4 dela i ostaviti malo da odmori, dok se napravi fil (10 min).
Radnu površinu posuti brašnom i što tanje razviti testo, premazati filom i uviti u rolat, tako uraditi i sa ostalim jufkama.
U međuvrevenu uključiti rernu na 180 stepeni.
Dok se rerna greje štrudle prekriti krpom i pre nego se stavi u rernu premazati umućenim žumancetom i pavlakom. Peći oko pola sata, zavisi od rerne.
Ja obično napravim dve sa makom, dve sa orasima, a možete i sve sa makom ili orasima, samo pojačajte meru (maka ili orasa).
Priprema fila:
Zagrejati mleko i preliti po maku ili orasima uz dodavanje šećera i C vanilin šećera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.