0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20
200 ml mleka
100 ml ulja
1 sveži kvasac
oko 600-700 g brašna (da se zamesi meko testo)
10 kašika šećera
narendana kora limuna
1-2 C vanilin šećera
šećer, ulje, voda
Zamesiti testo, ostaviti da nadođe oko 1h, pa nadošlo testo malo razmesiti, podeliti na 3 jufke.
Svaku jufku razvući i mazati džemom od kajsija, sa tim što se razvučeno testo prvo malo namaže margarinom pa onda ide džem.
Uviti u rolat i peći na 180-200 stepeni 20 minuta.
Vruću štrudlu premazati razmućenim sirupom koji se napravi tako što se razmuti šećer, voda i malo ulje da dobije sjaj.
Zamesiti testo, ostaviti da nadođe oko 1h, pa nadošlo testo malo razmesiti, podeliti na 3 jufke.
Svaku jufku razvući i mazati džemom od kajsija, sa tim što se razvučeno testo prvo malo namaže margarinom pa onda ide džem.
Uviti u rolat i peći na 180-200 stepeni 20 minuta.
Vruću štrudlu premazati razmućenim sirupom koji se napravi tako što se razmuti šećer, voda i malo ulje da dobije sjaj.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.