0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
250 ml mleka, 120gr rastopljenog margarina, 2 kašike šećera, 1 kesica c suvog kvasca, 500gr brašna, džem za punjenje i c šećer u prahu za valjanje kiflica
Mekane kao pamuk!
Zagrejati mleko, dodati kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji desetak minuta. Zatim dodati rastopljen margarin i brasno. Sjediniti sve dobro. Ostaviti testo da odstoji pola sata. Razviti testo oklagijom u krug prečnika 40cm. Iseći ga na šesnaest jednakih delova. U svaki deo staviti džem po izboru. Uviti u kiflice i redjati u pleh za pečenje. Kiflice ostaviti da odmore tridesetak minuta. Kiflice peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Kada se malo ohlade svaku kiflicu posebno uvaljati u šećer u prahu.
Mekane kao pamuk!
Zagrejati mleko, dodati kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji desetak minuta. Zatim dodati rastopljen margarin i brasno. Sjediniti sve dobro. Ostaviti testo da odstoji pola sata. Razviti testo oklagijom u krug prečnika 40cm. Iseći ga na šesnaest jednakih delova. U svaki deo staviti džem po izboru. Uviti u kiflice i redjati u pleh za pečenje. Kiflice ostaviti da odmore tridesetak minuta. Kiflice peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Kada se malo ohlade svaku kiflicu posebno uvaljati u šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.