burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija30

Slatke kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
30

Sastojci

Sastojci:

650 g Brašno

300 ml Mleko

90 ml Ulje

6 kašika Jogurt

1 komad Jaja

Pola kašičica So

2 kašika Šećer

1 kesica C Suvi kvasac

Fil:

200 g Krem

Premazivanje:

1 komad Jaja

2 kašika Mleko

Slatke kiflice

Mekane, ukusne i jednostavne za pripremu. Mogu se filovati sa kremom ili džemom. Ovog puta filovala sam ih sa kremom. Uživajte! 😊

Koraci pripreme

1.

U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta da se kvasac aktivira.

2.

U veću posudu razbiti jaje, dodati so, ulje, jogurt, a potom i mleko sa kvascem.
Promešati.

3.

U smesu postepeno dodavati brašno. Po potrebi dodati još brašna.
Umesiti testo.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.

4.

Testo ponovo premesiti.
Ostaviti ga na sobnoj temperaturi i sačekati da naraste duplo.

5.

Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica.
Svaku kuglicu istanjiti oklagijom, da bi se dobio krug.
A svaki krug iseći na 6 jednakih trouglova.

6.

Na dno svakog trougla staviti krem i urolati.
Kiflice stavljati na pek papir u pleh.

7.

Ostaviti kiflice da narastu 20 minuta, a onda ih premazati sa razmućenim jajetom i mlekom.

8.

Peći na 200°C dok ne porumene.

Naši proizvodi

Slatke kiflice

Mekane, ukusne i jednostavne za pripremu. Mogu se filovati sa kremom ili džemom. Ovog puta filovala sam ih sa kremom. Uživajte! 😊

Koraci pripreme

1.

U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta da se kvasac aktivira.

2.

U veću posudu razbiti jaje, dodati so, ulje, jogurt, a potom i mleko sa kvascem.
Promešati.

3.

U smesu postepeno dodavati brašno. Po potrebi dodati još brašna.
Umesiti testo.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.

4.

Testo ponovo premesiti.
Ostaviti ga na sobnoj temperaturi i sačekati da naraste duplo.

5.

Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica.
Svaku kuglicu istanjiti oklagijom, da bi se dobio krug.
A svaki krug iseći na 6 jednakih trouglova.

6.

Na dno svakog trougla staviti krem i urolati.
Kiflice stavljati na pek papir u pleh.

7.

Ostaviti kiflice da narastu 20 minuta, a onda ih premazati sa razmućenim jajetom i mlekom.

8.

Peći na 200°C dok ne porumene.

Autor

Danijela7
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept