1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
30
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30
650 g Brašno
300 ml Mleko
90 ml Ulje
6 kašika Jogurt
1 komad Jaja
Pola kašičica So
2 kašika Šećer
200 g Krem
1 komad Jaja
2 kašika Mleko
Mekane, ukusne i jednostavne za pripremu. Mogu se filovati sa kremom ili džemom. Ovog puta filovala sam ih sa kremom. Uživajte! 😊
U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta da se kvasac aktivira.
U veću posudu razbiti jaje, dodati so, ulje, jogurt, a potom i mleko sa kvascem.
Promešati.
U smesu postepeno dodavati brašno. Po potrebi dodati još brašna.
Umesiti testo.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.
Testo ponovo premesiti.
Ostaviti ga na sobnoj temperaturi i sačekati da naraste duplo.
Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica.
Svaku kuglicu istanjiti oklagijom, da bi se dobio krug.
A svaki krug iseći na 6 jednakih trouglova.
Na dno svakog trougla staviti krem i urolati.
Kiflice stavljati na pek papir u pleh.
Ostaviti kiflice da narastu 20 minuta, a onda ih premazati sa razmućenim jajetom i mlekom.
Peći na 200°C dok ne porumene.
Mekane, ukusne i jednostavne za pripremu. Mogu se filovati sa kremom ili džemom. Ovog puta filovala sam ih sa kremom. Uživajte! 😊
U manju posudu nasuti toplo mleko, kvasac i šećer. Promešati i ostaviti nekoliko minuta da se kvasac aktivira.
U veću posudu razbiti jaje, dodati so, ulje, jogurt, a potom i mleko sa kvascem.
Promešati.
U smesu postepeno dodavati brašno. Po potrebi dodati još brašna.
Umesiti testo.
Ostaviti ga pokrivenog 20 minuta da odmori.
Testo ponovo premesiti.
Ostaviti ga na sobnoj temperaturi i sačekati da naraste duplo.
Testo još jednom premesiti.
Podeliti ga na 5 kuglica.
Svaku kuglicu istanjiti oklagijom, da bi se dobio krug.
A svaki krug iseći na 6 jednakih trouglova.
Na dno svakog trougla staviti krem i urolati.
Kiflice stavljati na pek papir u pleh.
Ostaviti kiflice da narastu 20 minuta, a onda ih premazati sa razmućenim jajetom i mlekom.
Peći na 200°C dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.