burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Slana štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

100 ml mleka

100 ml voda

1 kesica C suvog pekarskog kvasca

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

1 jaje

100 ml ulja

550 g brašna

Za nadev:

100 g kisele pavlake

200 g sitnog sira

soli po ukusu

Za premazivanje:

1 žumance

1 kašika ulja

susam za posipanje

Slana štrudla

Koraci pripreme

U mlakoj vodi rastvoriti C suvi pekarski kvasac, dodati šećer, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati. Uliti mlako mleko, dodati ulje, jaje, nadošli kvasac i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nadošlo testo podeliti na dva dela formirajući jufke. Ove jufke razviti oklagijom u veliki krug.

Kiselu pavlaku i sir sjediniti i posoliti po ukusu (zavisno id toga koliko je sir slan) i premazati obe jufke. Urolati ih i staviti u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta.

Žumance i ulje razmutiti viljuškom i premazati obe štrudle, pa ih posuti susamom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene (oko 30 minuta), pa prekriti alu-folijom i peći još 10 minuta.

Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne, poprskati vodom, prekriti krpom i ostaviti da se prohladi.

Štrudlu seću, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Slana štrudla

Koraci pripreme

U mlakoj vodi rastvoriti C suvi pekarski kvasac, dodati šećer, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati. Uliti mlako mleko, dodati ulje, jaje, nadošli kvasac i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nadošlo testo podeliti na dva dela formirajući jufke. Ove jufke razviti oklagijom u veliki krug.

Kiselu pavlaku i sir sjediniti i posoliti po ukusu (zavisno id toga koliko je sir slan) i premazati obe jufke. Urolati ih i staviti u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta.

Žumance i ulje razmutiti viljuškom i premazati obe štrudle, pa ih posuti susamom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene (oko 30 minuta), pa prekriti alu-folijom i peći još 10 minuta.

Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne, poprskati vodom, prekriti krpom i ostaviti da se prohladi.

Štrudlu seću, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept