burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Ružice sa makom i višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo:

500-550 g mekog brašna

1 kesica C Suvi kvasac

250 ml mleka

1 komad jaje

50 g šećera

100 ml ulja

Fil:

200 g maka

100 ml mleka

100 g krem sira

1 komad limuna

100 g šećera

Višnje:

400 g višanja

1 kašika C Čvrstin

Preliv

200 ml slatke pavlake

2 kašika C Šećer u prahu

2 kesica C Vanilin šećer

Ružice sa makom i višnjama

Ovo punjenje predstavlja savršen spoj ukusa.

Koraci pripreme

Način pripreme:

U činiju sipati 1 C Suvi pekarski kvasac, pa ga preliti sa 250 ml toplog mleka. Dodati 1 kašičicu šećera i brašna, malo promešati i ostaviti par minuta da kvasac nadođe.
Zatim dodati ulje, jaje, šećer i polovinu brašna, pa žicom umutiti. Ostatak brašna dodavati postepeno. Testo umesiti da bude meko, dodati po potrebi još malo brašna, tek toliko da se testo ne lepi na rukama.
Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Za to vreme pripremiti fil. U 200 g mlevenog maka dodati 100 ml vrelog mleka, pa promešati. Dodati krem sir, limunovu koru, malo soka od limuna i šećer i sve sastojke sjediniti.
U oceđene višnje dodati 1 punu kašiku C Čvrstina pa promešati.
Naraslo testo premesiti pa ga rastanjiti oklagijom u pravougaonik. Debljina testa treba da bude oko 0,5 cm. Premazati filom od maka pa dodati ravnomerno po celoj površini i višnje. Umoati u rolat. Koncem seći ružice debljine oko 2 cm. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Prekriti krpom i ostaviti ih 30 minuta da narastu. Peći 20 minuta na 180 °C.
Pripremiti preliv. U 200 ml slatke pavlake dodati 2 kašike C Šećera u prahu i 2 C Vanilin šećera. Preliti vruće ružice pa vratiti u rernu i peći još 10 minuta.
Sačekati da se ružice ohlade, kako bi upile preliv, pa ih onda servirati.

Ružice sa makom i višnjama

Ovo punjenje predstavlja savršen spoj ukusa.

Koraci pripreme

Način pripreme:

U činiju sipati 1 C Suvi pekarski kvasac, pa ga preliti sa 250 ml toplog mleka. Dodati 1 kašičicu šećera i brašna, malo promešati i ostaviti par minuta da kvasac nadođe.
Zatim dodati ulje, jaje, šećer i polovinu brašna, pa žicom umutiti. Ostatak brašna dodavati postepeno. Testo umesiti da bude meko, dodati po potrebi još malo brašna, tek toliko da se testo ne lepi na rukama.
Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Za to vreme pripremiti fil. U 200 g mlevenog maka dodati 100 ml vrelog mleka, pa promešati. Dodati krem sir, limunovu koru, malo soka od limuna i šećer i sve sastojke sjediniti.
U oceđene višnje dodati 1 punu kašiku C Čvrstina pa promešati.
Naraslo testo premesiti pa ga rastanjiti oklagijom u pravougaonik. Debljina testa treba da bude oko 0,5 cm. Premazati filom od maka pa dodati ravnomerno po celoj površini i višnje. Umoati u rolat. Koncem seći ružice debljine oko 2 cm. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Prekriti krpom i ostaviti ih 30 minuta da narastu. Peći 20 minuta na 180 °C.
Pripremiti preliv. U 200 ml slatke pavlake dodati 2 kašike C Šećera u prahu i 2 C Vanilin šećera. Preliti vruće ružice pa vratiti u rernu i peći još 10 minuta.
Sačekati da se ružice ohlade, kako bi upile preliv, pa ih onda servirati.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept