0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
500-550 g mekog brašna
1 kesica C Suvi kvasac
250 ml mleka
1 komad jaje
50 g šećera
100 ml ulja
200 g maka
100 ml mleka
100 g krem sira
1 komad limuna
100 g šećera
400 g višanja
1 kašika C Čvrstin
200 ml slatke pavlake
2 kašika C Šećer u prahu
2 kesica C Vanilin šećer
Ovo punjenje predstavlja savršen spoj ukusa.
U činiju sipati 1 C Suvi pekarski kvasac, pa ga preliti sa 250 ml toplog mleka. Dodati 1 kašičicu šećera i brašna, malo promešati i ostaviti par minuta da kvasac nadođe.
Zatim dodati ulje, jaje, šećer i polovinu brašna, pa žicom umutiti. Ostatak brašna dodavati postepeno. Testo umesiti da bude meko, dodati po potrebi još malo brašna, tek toliko da se testo ne lepi na rukama.
Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Za to vreme pripremiti fil. U 200 g mlevenog maka dodati 100 ml vrelog mleka, pa promešati. Dodati krem sir, limunovu koru, malo soka od limuna i šećer i sve sastojke sjediniti.
U oceđene višnje dodati 1 punu kašiku C Čvrstina pa promešati.
Naraslo testo premesiti pa ga rastanjiti oklagijom u pravougaonik. Debljina testa treba da bude oko 0,5 cm. Premazati filom od maka pa dodati ravnomerno po celoj površini i višnje. Umoati u rolat. Koncem seći ružice debljine oko 2 cm. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Prekriti krpom i ostaviti ih 30 minuta da narastu. Peći 20 minuta na 180 °C.
Pripremiti preliv. U 200 ml slatke pavlake dodati 2 kašike C Šećera u prahu i 2 C Vanilin šećera. Preliti vruće ružice pa vratiti u rernu i peći još 10 minuta.
Sačekati da se ružice ohlade, kako bi upile preliv, pa ih onda servirati.
Ovo punjenje predstavlja savršen spoj ukusa.
U činiju sipati 1 C Suvi pekarski kvasac, pa ga preliti sa 250 ml toplog mleka. Dodati 1 kašičicu šećera i brašna, malo promešati i ostaviti par minuta da kvasac nadođe.
Zatim dodati ulje, jaje, šećer i polovinu brašna, pa žicom umutiti. Ostatak brašna dodavati postepeno. Testo umesiti da bude meko, dodati po potrebi još malo brašna, tek toliko da se testo ne lepi na rukama.
Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Za to vreme pripremiti fil. U 200 g mlevenog maka dodati 100 ml vrelog mleka, pa promešati. Dodati krem sir, limunovu koru, malo soka od limuna i šećer i sve sastojke sjediniti.
U oceđene višnje dodati 1 punu kašiku C Čvrstina pa promešati.
Naraslo testo premesiti pa ga rastanjiti oklagijom u pravougaonik. Debljina testa treba da bude oko 0,5 cm. Premazati filom od maka pa dodati ravnomerno po celoj površini i višnje. Umoati u rolat. Koncem seći ružice debljine oko 2 cm. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Prekriti krpom i ostaviti ih 30 minuta da narastu. Peći 20 minuta na 180 °C.
Pripremiti preliv. U 200 ml slatke pavlake dodati 2 kašike C Šećera u prahu i 2 C Vanilin šećera. Preliti vruće ružice pa vratiti u rernu i peći još 10 minuta.
Sačekati da se ružice ohlade, kako bi upile preliv, pa ih onda servirati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.