0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
200 ml mleka
200 ml vode
2 kašika šećera
600 g brašna
1 kašičica soli
100 ml ulja
150 g maslaca
po potrebi ulje
1 komad jaje
Predivno meko pecivo sa maslacem.
Pomešati toplo mleko, toplu vodu, kvasac i šećer i razmutiti. Dodati ulje, so i prosejano brašno i zamesiti meko testo. Prekriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti pola sata na toplom da testo naraste.
Premesiti testo. Podeliti na 12 delova, formirati loptice i staviti ih na nauljenu podlogu. Svaku lopticu dobro premazati uljem, prekriti testo samolepljivom folijom i ostaviti 10 minuta da odmori.
Svaku lopticu ispritiskati malo prstima da se napravi lepinjica i preko nje naneti prstima omekšali maslac. Preklopiti jufkicu na tri dela pa uviti u rolnicu. Poređati rolnice na pek papir u pleh, pokriti krpom i ostaviti da odmore 15 minuta. Svaku rolnicu zaseći oštrim nožem unakrst pa premazati umućenim jajetom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta. Kifle možete praviti prazne, a možete pre preklapanja i zavijanja u rolnicu staviti malo nadeva po želji (preko maslaca).
Predivno meko pecivo sa maslacem.
Pomešati toplo mleko, toplu vodu, kvasac i šećer i razmutiti. Dodati ulje, so i prosejano brašno i zamesiti meko testo. Prekriti samolepljivom folijom i krpom i ostaviti pola sata na toplom da testo naraste.
Premesiti testo. Podeliti na 12 delova, formirati loptice i staviti ih na nauljenu podlogu. Svaku lopticu dobro premazati uljem, prekriti testo samolepljivom folijom i ostaviti 10 minuta da odmori.
Svaku lopticu ispritiskati malo prstima da se napravi lepinjica i preko nje naneti prstima omekšali maslac. Preklopiti jufkicu na tri dela pa uviti u rolnicu. Poređati rolnice na pek papir u pleh, pokriti krpom i ostaviti da odmore 15 minuta. Svaku rolnicu zaseći oštrim nožem unakrst pa premazati umućenim jajetom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta. Kifle možete praviti prazne, a možete pre preklapanja i zavijanja u rolnicu staviti malo nadeva po želji (preko maslaca).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.