burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 25 kiflica

Najukusnije kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 25 kiflica

Sastojci

500 g belog brašna tip 400

mleko

voda

C suvi kvasac 10 g

C šećer u prahu (ako pravite slatke)

šećer

so

margarin

Najukusnije kiflice

Koraci pripreme

U džezvu srednje veličine sipajte do pola mleka, a od pola vode i stavite da se ugreje, da bude mlako.

U posudu stavite brašno, kašičicu šećera, kašičicu soli i C suvi kvasac od 10 g i promešajte.

Kada se mleko sa vodom ugrejalo sipajte po malo u brašno i mesite rukom dok testo ne bude glatko.

Sipajte malo ulja na ruku kojom ste mesili testo i opet malo premesite.

Ostavite testo da naraste (otprilike 20 min.), pa ga zatim podelite na 2 dela.

Razvaljajte oklagijom prvi deo, zatim secite trougliće i na svaki trouglić stavite malo margarina i džema ili krema (ako želite slatke, zatim kad se ohlade uvaljajte ih u C šećer u prahu), a pečenicu, salamu ili sir (ako želite slane).

Premažite žumancetom i stavite da se peče na nekih 220°C dok ne porumene. Isto to uradite i sa drugim delom testa.

Naši proizvodi

Najukusnije kiflice

Koraci pripreme

U džezvu srednje veličine sipajte do pola mleka, a od pola vode i stavite da se ugreje, da bude mlako.

U posudu stavite brašno, kašičicu šećera, kašičicu soli i C suvi kvasac od 10 g i promešajte.

Kada se mleko sa vodom ugrejalo sipajte po malo u brašno i mesite rukom dok testo ne bude glatko.

Sipajte malo ulja na ruku kojom ste mesili testo i opet malo premesite.

Ostavite testo da naraste (otprilike 20 min.), pa ga zatim podelite na 2 dela.

Razvaljajte oklagijom prvi deo, zatim secite trougliće i na svaki trouglić stavite malo margarina i džema ili krema (ako želite slatke, zatim kad se ohlade uvaljajte ih u C šećer u prahu), a pečenicu, salamu ili sir (ako želite slane).

Premažite žumancetom i stavite da se peče na nekih 220°C dok ne porumene. Isto to uradite i sa drugim delom testa.

Autor

Dajana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept