0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
250 ml Voda
175 g Šećer
2 komad Jaja
200 ml Ulja
200 ml Kisela voda
500-600 g Brašno
300 g Mlevena plazma
Premekane,prosto savršene!
Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte 250ml vode i 175g šećera,stavite da proključa par minuta pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.
Sve sastojke sastaviti u odgovarajućoj posudi pa dodati brašno i umesiti meko testo.Ostaviti oko 30min da miruje.Testo podelite na dva dela pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo pa onda drugi.Seći kiflice i filovati kremom.Kiflice ostaviti da miruju još 20min pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10min.Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene,nemojte preterati jer je testo drugacije.Vruće kiflice umakati u sirup pa uvaljati u mlevenoj plazmi.
Premekane,prosto savršene!
Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte 250ml vode i 175g šećera,stavite da proključa par minuta pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.
Sve sastojke sastaviti u odgovarajućoj posudi pa dodati brašno i umesiti meko testo.Ostaviti oko 30min da miruje.Testo podelite na dva dela pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo pa onda drugi.Seći kiflice i filovati kremom.Kiflice ostaviti da miruju još 20min pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10min.Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene,nemojte preterati jer je testo drugacije.Vruće kiflice umakati u sirup pa uvaljati u mlevenoj plazmi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.