burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Najmekše kiflice sa kremom i plazmom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sirup

250 ml Voda

175 g Šećer

Za kiflice

2 komad Jaja

200 ml Ulja

200 ml Kisela voda

500-600 g Brašno

1 kesica C Suvi kvasac

300 g Mlevena plazma

Najmekše kiflice sa kremom i plazmom

Premekane,prosto savršene!

Koraci pripreme

Priprema sirupa

Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte 250ml vode i 175g šećera,stavite da proključa par minuta pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.

Priprema kiflica

Sve sastojke sastaviti u odgovarajućoj posudi pa dodati brašno i umesiti meko testo.Ostaviti oko 30min da miruje.Testo podelite na dva dela pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo pa onda drugi.Seći kiflice i filovati kremom.Kiflice ostaviti da miruju još 20min pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10min.Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene,nemojte preterati jer je testo drugacije.Vruće kiflice umakati u sirup pa uvaljati u mlevenoj plazmi.

Naši proizvodi

Najmekše kiflice sa kremom i plazmom

Premekane,prosto savršene!

Koraci pripreme

Priprema sirupa

Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte 250ml vode i 175g šećera,stavite da proključa par minuta pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.

Priprema kiflica

Sve sastojke sastaviti u odgovarajućoj posudi pa dodati brašno i umesiti meko testo.Ostaviti oko 30min da miruje.Testo podelite na dva dela pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo pa onda drugi.Seći kiflice i filovati kremom.Kiflice ostaviti da miruju još 20min pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10min.Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene,nemojte preterati jer je testo drugacije.Vruće kiflice umakati u sirup pa uvaljati u mlevenoj plazmi.

Autor

Dejana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept