0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
150 ml mleko
150 ml voda
75 ml ulje
1 komad jaje
2 kašika šećer
1 kašičica so
oko 500 g brašno
500 g mleveni mak
300 ml mleko
200 g šećer
20 g maslac
1 komad jaje
Pečenu i prohlađenu štrudlu možete posuti C šećerom u prahu.
Za testo:U činiju sipati 50 ml mleka,dodati C suvi kvasac,1 kašiku šećera,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera,nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti prianjajućom providnom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 2 dela formirajući jufkice.
Za nadev:U šerpu staviti mleveni mak,dodati šećer, C vanilin šećer,uliti vrelo mleko,izmešati i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.
Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika.Naneti po polovinu fila od maka.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac sjediniti,razmutiti viljuškom i premazati obe štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati").Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.Pečenu štrudlu izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Štrudlu seći i poslužiti.
Pečenu i prohlađenu štrudlu možete posuti C šećerom u prahu.
Za testo:U činiju sipati 50 ml mleka,dodati C suvi kvasac,1 kašiku šećera,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera,nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti prianjajućom providnom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 2 dela formirajući jufkice.
Za nadev:U šerpu staviti mleveni mak,dodati šećer, C vanilin šećer,uliti vrelo mleko,izmešati i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.
Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika.Naneti po polovinu fila od maka.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac sjediniti,razmutiti viljuškom i premazati obe štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati").Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.Pečenu štrudlu izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Štrudlu seći i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.