burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Makovnjača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

1 kesica C Suvi kvasac

150 ml mleko

150 ml voda

75 ml ulje

1 komad jaje

2 kašika šećer

1 kašičica so

oko 500 g brašno

Za nadev:

500 g mleveni mak

300 ml mleko

200 g šećer

2 kesica C Vanilin šećer

Za premazivanje:

20 g maslac

1 komad jaje

Makovnjača

Pečenu i prohlađenu štrudlu možete posuti C šećerom u prahu.

Koraci pripreme

1

Za testo:U činiju sipati 50 ml mleka,dodati C suvi kvasac,1 kašiku šećera,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera,nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti prianjajućom providnom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.

2

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 2 dela formirajući jufkice.

3

Za nadev:U šerpu staviti mleveni mak,dodati šećer, C vanilin šećer,uliti vrelo mleko,izmešati i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.

4

Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika.Naneti po polovinu fila od maka.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac sjediniti,razmutiti viljuškom i premazati obe štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati").Ostaviti da odstoji 15 minuta.

5

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.Pečenu štrudlu izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

6

Štrudlu seći i poslužiti.

Naši proizvodi

Makovnjača

Pečenu i prohlađenu štrudlu možete posuti C šećerom u prahu.

Koraci pripreme

1

Za testo:U činiju sipati 50 ml mleka,dodati C suvi kvasac,1 kašiku šećera,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati so i izmešati.Zatim dodati jaje,100 ml mlakog mleka,ulje,mlaku vodu,1 kašiku šećera,nadošli kvasac te zamesiti mekše testo.U posudu usuti malo brašna,staviti testo,posuti brašnom,prekriti prianjajućom providnom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.

2

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 2 dela formirajući jufkice.

3

Za nadev:U šerpu staviti mleveni mak,dodati šećer, C vanilin šećer,uliti vrelo mleko,izmešati i kratko prokuvati.Nadev podeliti na 2 dela.

4

Obe jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika.Naneti po polovinu fila od maka.Urolati i staviti u pleh koji ste obložili pek-papirom.Jaje i otopljen maslac sjediniti,razmutiti viljuškom i premazati obe štrudle.Izbosti na par mesta viljuškom kako bi izašao vazduh(tako štrudla neće"pucati").Ostaviti da odstoji 15 minuta.

5

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.Pečenu štrudlu izvaditi iz rerne,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

6

Štrudlu seći i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept