burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Mak tvist puzici

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo

500 g Brasno

300 ml Mleko

1 komad C Suvi kvasac

3 kašika C Šećer u prahu

1 prstohvat So

3 komad Zumanca

3 kašika Ulje

Mak nadev

200 g Mleveni mak

100 g Šecer

50 g Med

1 komad Limun korica

100 ml Voda

Za premazivanje

1 komad Jaje

Mak tvist puzici

Pecivo sa makaom slatko i mekano. Veoma lepo izgleda i odlicnog ukusa.

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti malo mekse testo od navedenih sastojaka i ostaviti na toplo da testo naraste. Oko 30 minuta.

Korak 2

Vodu i secer sa medom kuvati dok se ne otope sastojci. S tim preliti mak. Na kraju dodati i rendanu koru limuna. Ostaviti da se prohladi.

Korak 4

Seci trake oko 2 cm. Uviti u spiralu pa praviti od njih puzice. Kraj podviti. Namazati umucenim jajetom.

Korak 5

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Pece se oko 25 do 30 minuta.

Naši proizvodi

Mak tvist puzici

Pecivo sa makaom slatko i mekano. Veoma lepo izgleda i odlicnog ukusa.

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti malo mekse testo od navedenih sastojaka i ostaviti na toplo da testo naraste. Oko 30 minuta.

Korak 2

Vodu i secer sa medom kuvati dok se ne otope sastojci. S tim preliti mak. Na kraju dodati i rendanu koru limuna. Ostaviti da se prohladi.

Korak 4

Seci trake oko 2 cm. Uviti u spiralu pa praviti od njih puzice. Kraj podviti. Namazati umucenim jajetom.

Korak 5

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Pece se oko 25 do 30 minuta.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept