burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Mak trouglici

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Testo

400 g Brasno

1 komad C Suvi kvasac

50 g Secer

250 ml Mleko

100 ml Ulje

1 prstohvat So

Nadev od maka

250 g Mleveni mak

150 g Secer

1 kesica C Vanilin šećer

160 ml Voda

1 komad Limun kora

1 kašika C cimet

Za mazanje

1 komad Jaje

Mak trouglici

Mekano, ukusno i slatko. Recept koji uvek uspeva.

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti glatko testo od sastojaka i ostaviti na toplom da testo naraste.

Korak 2

Vodu i secer staviti da prokljuca i stim sirupom preliti mleveni mak. Dodati vanil secer, rendanu koru limuna i cimet. Smesu ohladiti.

Korak 3

Nadoslo testo delimo na dve jufke. Svaku razviti tanko, pravougaono. Mazati pola smese nadeva i urolati. Rolat seci dijagonalno da se dobiju trouglovi.

Korak 4

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci pecivo oko 30 minuta. Zavisi od rerne.

Mak trouglici

Mekano, ukusno i slatko. Recept koji uvek uspeva.

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti glatko testo od sastojaka i ostaviti na toplom da testo naraste.

Korak 2

Vodu i secer staviti da prokljuca i stim sirupom preliti mleveni mak. Dodati vanil secer, rendanu koru limuna i cimet. Smesu ohladiti.

Korak 3

Nadoslo testo delimo na dve jufke. Svaku razviti tanko, pravougaono. Mazati pola smese nadeva i urolati. Rolat seci dijagonalno da se dobiju trouglovi.

Korak 4

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci pecivo oko 30 minuta. Zavisi od rerne.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept