0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
400 g Brasno
50 g Secer
250 ml Mleko
100 ml Ulje
1 prstohvat So
250 g Mleveni mak
150 g Secer
160 ml Voda
1 komad Limun kora
1 kašika C cimet
1 komad Jaje
Mekano, ukusno i slatko. Recept koji uvek uspeva.
Zamesiti glatko testo od sastojaka i ostaviti na toplom da testo naraste.
Vodu i secer staviti da prokljuca i stim sirupom preliti mleveni mak. Dodati vanil secer, rendanu koru limuna i cimet. Smesu ohladiti.
Nadoslo testo delimo na dve jufke. Svaku razviti tanko, pravougaono. Mazati pola smese nadeva i urolati. Rolat seci dijagonalno da se dobiju trouglovi.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci pecivo oko 30 minuta. Zavisi od rerne.
Mekano, ukusno i slatko. Recept koji uvek uspeva.
Zamesiti glatko testo od sastojaka i ostaviti na toplom da testo naraste.
Vodu i secer staviti da prokljuca i stim sirupom preliti mleveni mak. Dodati vanil secer, rendanu koru limuna i cimet. Smesu ohladiti.
Nadoslo testo delimo na dve jufke. Svaku razviti tanko, pravougaono. Mazati pola smese nadeva i urolati. Rolat seci dijagonalno da se dobiju trouglovi.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci pecivo oko 30 minuta. Zavisi od rerne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.