burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Mak štrudla - čoko lešnik štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

1 jaje

2 kašike C suvog kvasca

2 kašike šećera

225 ml mleka

1/2 kašičice soli

100 g maslaca

Za fil sa makom:

200 g mlevenog maka

125 ml mleka

100 g šećera

Za čoko-lešnik fil:

150 g mlevenog pečenog lešnika

50 g čokolade

2 kašike šećera

Mak štrudla - čoko lešnik štrudla

Koraci pripreme

U toplo mleko razmutiti šećer i C kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu staviti brašno i sve ostale sastojke, dodati nadošli C kvasac i 80 g otopljenog maslaca.

Sve zamesiti, prekriti providnom folijom i ostaviti da testo nadođe, oko pola sata.

Za mak fil skuvati mleko sa šećerom, dodati mak i ostaviti da se prohladi.

Za čoko-lešnik fil pomešati lešnik i šećer sa vrućim mlekom i narendati čokoladu.

Kada testo nadođe, premesiti ga na pobrašnjenoj podloži i podeliti na dva dela.

Oklagijom formirati jednu koru i premazati filom od maka. Zatim razviti drugu koru, premazati je filom od lešnika i posuti rendanom čokoladom.

Formirane kore staviti u pleh obložen pek papirom i premazati preostalim otopljenim maslacem.

Ostaviti da testo odstoji još desetak minuta. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.

Naši proizvodi

Mak štrudla - čoko lešnik štrudla

Koraci pripreme

U toplo mleko razmutiti šećer i C kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu staviti brašno i sve ostale sastojke, dodati nadošli C kvasac i 80 g otopljenog maslaca.

Sve zamesiti, prekriti providnom folijom i ostaviti da testo nadođe, oko pola sata.

Za mak fil skuvati mleko sa šećerom, dodati mak i ostaviti da se prohladi.

Za čoko-lešnik fil pomešati lešnik i šećer sa vrućim mlekom i narendati čokoladu.

Kada testo nadođe, premesiti ga na pobrašnjenoj podloži i podeliti na dva dela.

Oklagijom formirati jednu koru i premazati filom od maka. Zatim razviti drugu koru, premazati je filom od lešnika i posuti rendanom čokoladom.

Formirane kore staviti u pleh obložen pek papirom i premazati preostalim otopljenim maslacem.

Ostaviti da testo odstoji još desetak minuta. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept