0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
2 komad Jaja
200 ml Ulja
200 ml Kisela voda
500-600 g Brašna
250 ml Vode
175 g Šećer
300 g Mlevena plazma
Najmekše kiflice koje ste ikada probali,sa malo drugačijim načinom pripreme.Umočene u sirup pa uvaljane u mlevenoj Plazmi,morate probati!
Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte 250ml vode i 175g šećera,stavite da proključa par minuta pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.Sve sastojke za kiflice sastaviti u odgovarajućoj posudi pa dodati brašno i umesiti meko testo.Ostaviti oko 30min da miruje.Testo podelite na dva dela pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo pa onda drugi.Seći kiflice i filovati kremom.Kiflice ostaviti da miruju još 20min pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10min.Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene,nemojte preterati jer je testo drugacije.Vruće kiflice umakati u sirup pa uvaljati u mlevenoj plazmi.
Najmekše kiflice koje ste ikada probali,sa malo drugačijim načinom pripreme.Umočene u sirup pa uvaljane u mlevenoj Plazmi,morate probati!
Prvo pripremite sirup za potapanje kiflica.Pomešajte 250ml vode i 175g šećera,stavite da proključa par minuta pa pomerite sa ringle da se skroz ohladi.Sve sastojke za kiflice sastaviti u odgovarajućoj posudi pa dodati brašno i umesiti meko testo.Ostaviti oko 30min da miruje.Testo podelite na dva dela pa na podlozi rastanjite prvo jedan deo pa onda drugi.Seći kiflice i filovati kremom.Kiflice ostaviti da miruju još 20min pa peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 10min.Kiflice trebaju tek jedva malo da se zarumene,nemojte preterati jer je testo drugacije.Vruće kiflice umakati u sirup pa uvaljati u mlevenoj plazmi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.