burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Komplikovano

broj porcija

Evina štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Komplikovano

Broj porcija:

Sastojci

550 g brašna

250 g margarina

3 žumanceta

1/2 svežeg kvasca

1,5 dl mleka

2 kašike šećera

prstohvat soli

Fil:

200 g maka

200 g oraha

250 g šećera

100 g suvog grožđa

2 kašike meda

4 C vanilin šećera

kora od jednog limuna

300 ml mleka

2 kašike džema od kajsije

1 narendana kora od narandže

1 kašika C kakaoa

Evina štrudla

Koraci pripreme

Pola kvasca, dve kašike šećera i 1,5 dl mleka staviti da nadođe.

Jedan margarin izmešati sa tri žumanceta, dodati malo soli, 550 g brašna i nadošli kvasac.

Zamesiti testo i ostaviti da odstoji 10 sati. Nakon toga testo podeliti na četri dela. Razvijati jedno po jedno testo i filovati.

Fil od maka:
200 g mlevenog maka, 2 kašike meda,125 g šećera, 50 g suvoga grožđa, kora jednog limuna izrendana, 2 C vanilin šećera - sve ovo popariti sa 1,5 dl vrelog mleka.

Fil od oraha:
200 g mlevenih oraha, 2 kašike pekmeza od kajsije,125 g šećera, 50 g suvog grožđa, 1 narendana kora od narandže, 1 kašika C kakaoa - sve ovo izmešati i popariti sa 1,5 dl vrelog mleka.

Testa razvijati što tanje i filovati štrudle.

Kada su nafilovane sve četiri štrudle, pustiti da se u tepsiji odmaraju sat vremena, posle toga štrudle premazati sa jednim umućenim jajetom.

Ostaviti da stoji još pola sata, pa još jednom premazati jajetom, izbosti viljuškom štrudle i staviti da se peče 40 minuta na 180 stepeni.

Štrudlu ostaviti da se skroz ohladi, pa tek onda seći.

Štrudla je još bolja kad odstoji dan dva.

Naši proizvodi

Evina štrudla

Koraci pripreme

Pola kvasca, dve kašike šećera i 1,5 dl mleka staviti da nadođe.

Jedan margarin izmešati sa tri žumanceta, dodati malo soli, 550 g brašna i nadošli kvasac.

Zamesiti testo i ostaviti da odstoji 10 sati. Nakon toga testo podeliti na četri dela. Razvijati jedno po jedno testo i filovati.

Fil od maka:
200 g mlevenog maka, 2 kašike meda,125 g šećera, 50 g suvoga grožđa, kora jednog limuna izrendana, 2 C vanilin šećera - sve ovo popariti sa 1,5 dl vrelog mleka.

Fil od oraha:
200 g mlevenih oraha, 2 kašike pekmeza od kajsije,125 g šećera, 50 g suvog grožđa, 1 narendana kora od narandže, 1 kašika C kakaoa - sve ovo izmešati i popariti sa 1,5 dl vrelog mleka.

Testa razvijati što tanje i filovati štrudle.

Kada su nafilovane sve četiri štrudle, pustiti da se u tepsiji odmaraju sat vremena, posle toga štrudle premazati sa jednim umućenim jajetom.

Ostaviti da stoji još pola sata, pa još jednom premazati jajetom, izbosti viljuškom štrudle i staviti da se peče 40 minuta na 180 stepeni.

Štrudlu ostaviti da se skroz ohladi, pa tek onda seći.

Štrudla je još bolja kad odstoji dan dva.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept