burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Cvetna štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Testo:

500 g brašna

200 ml mleka

100 ml ulja

1 jaje

3 kašike šećera

1 prstohvat soli

C suvi kvasac

Fil:

1/2 kg višanja

200 ml oceđenog soka od višanja ili vode

1 C puding od vanile

oko 5 kašika šećera (po želji)

Cvetna štrudla

Koraci pripreme

Za fil u jednoj šerpici staviti višnje, sa 200 ml soka, dodati šećer i zagrejati.

Pre nego što provri, dodati razmućeni C puding sa malo vode i mešati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne fil. Ostaviti da se ohladi.

U mlakom mleku sipati šećer, C suvi kvasac i i 1-2 kašike brašna i ostaviti desetak minuta da kvasac počne da deluje.

Dodati ulje, malo soli i brašno, jaje i zamesiti fino i glatko testo. Ostaviti da nadođe pola sata.

Nakon toga testo razvući na oko pola cm debljine, premazani filom i pomoću oštrog noža ili točkića za sečenje pice iseći testo na tanke trake.

Svaku trakicu uvijati jednu na drugu u podmazanoj tepsiji, dok ne utrošite sve.

Ostaviti da naraste još pola sata, za to vreme zagrejati rernu na 200 C i peći nekih 20-25 minuta dok štrudla ne bude gotova.

Naši proizvodi

Cvetna štrudla

Koraci pripreme

Za fil u jednoj šerpici staviti višnje, sa 200 ml soka, dodati šećer i zagrejati.

Pre nego što provri, dodati razmućeni C puding sa malo vode i mešati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne fil. Ostaviti da se ohladi.

U mlakom mleku sipati šećer, C suvi kvasac i i 1-2 kašike brašna i ostaviti desetak minuta da kvasac počne da deluje.

Dodati ulje, malo soli i brašno, jaje i zamesiti fino i glatko testo. Ostaviti da nadođe pola sata.

Nakon toga testo razvući na oko pola cm debljine, premazani filom i pomoću oštrog noža ili točkića za sečenje pice iseći testo na tanke trake.

Svaku trakicu uvijati jednu na drugu u podmazanoj tepsiji, dok ne utrošite sve.

Ostaviti da naraste još pola sata, za to vreme zagrejati rernu na 200 C i peći nekih 20-25 minuta dok štrudla ne bude gotova.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept