burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
32

Crna kifla la Iva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
32

Sastojci

Crna kifla la Iva

Opis recepta

5oo gr ostrog brasna 400 gr mekog brasna 1 kocka (40 gr.) kvasca 2,5 dl vode 2,5 dl mleka 1 dl ulja 2 kasike secera 2 kasicice soli 50g kakaa Nadev po zelji U toplo mleko staviti kasicicu secera, kasicicu brasna, izdrobiti kvasac i ostaviti da zapeni. Posebno pomesati obe vrste brasna, so, šećer, pa u polovinu od te kolicine dodati aktivirani kvasac, smlacenu vodu i ulje, dobro izjednaciti varjacom i ostaviti da odstoji 20-ak minuta, da krene. U to postepeno dodavati ostatak brasna i kakao dok se sve ne utrosi, dobro izraditi dok se ne dobije fina, glatka masa. Testo odmah podeliti na cetiri jufke. Svaku jufku jos malo uvaljati u brasno, izmesiti i ostaviti da malo stoji, taman dok se zavrsi sa poslednjom jufkom ona prva vec moze da se sece i prave kifle. Svaku jufku razvuci u krug da bude debljine pola centimetra, seci na 8 delova, pa na svaki trokut staviti pola kasicice krema. Motati kiflice i stavljati na pleh oblozen peki-papirom. Ostaviti ih da kisnu u plehu oko 45 minuta. Pre pecenja premazati jajetom. Peci u rerni na 200 stepeni.

Kako se priprema?

Radimo s' ljubavlju

Bez nervoze

Naši proizvodi

Crna kifla la Iva

Opis recepta

5oo gr ostrog brasna 400 gr mekog brasna 1 kocka (40 gr.) kvasca 2,5 dl vode 2,5 dl mleka 1 dl ulja 2 kasike secera 2 kasicice soli 50g kakaa Nadev po zelji U toplo mleko staviti kasicicu secera, kasicicu brasna, izdrobiti kvasac i ostaviti da zapeni. Posebno pomesati obe vrste brasna, so, šećer, pa u polovinu od te kolicine dodati aktivirani kvasac, smlacenu vodu i ulje, dobro izjednaciti varjacom i ostaviti da odstoji 20-ak minuta, da krene. U to postepeno dodavati ostatak brasna i kakao dok se sve ne utrosi, dobro izraditi dok se ne dobije fina, glatka masa. Testo odmah podeliti na cetiri jufke. Svaku jufku jos malo uvaljati u brasno, izmesiti i ostaviti da malo stoji, taman dok se zavrsi sa poslednjom jufkom ona prva vec moze da se sece i prave kifle. Svaku jufku razvuci u krug da bude debljine pola centimetra, seci na 8 delova, pa na svaki trokut staviti pola kasicice krema. Motati kiflice i stavljati na pleh oblozen peki-papirom. Ostaviti ih da kisnu u plehu oko 45 minuta. Pre pecenja premazati jajetom. Peci u rerni na 200 stepeni.

Kako se priprema?

Radimo s' ljubavlju

Bez nervoze

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept