0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
800 g brašna
1/2 kasičice soli
150 g šećera
1 kocka svežeg kvasca
250 ml toplog mleka
250 g margarina ili masti
2 jaja
700 ml mleka
2 C Pudinga čokolada
7 kašika šećera
200 g čokolade
8 punih kašika mlevenih oraha
Za testo:
Kvasac rastopiti u toplom mleku. U dublju činiju sipati oko 600 g brašna. Dodati, so, šećer, jaja, otopljeni margarin, pa mleko sa kvascem, zatim mesiti testo varjačom i lagano dodavati ostatak brašna.
Testo treba da bude mekano ne lepljivo. Zamotati u foliju i ostaviti u frižider oko sat vremena.
Za to vreme skuvati fil:
Skuvati puding, pa u vruće dodati čokoladu, promešati da se čokolada otopi i ostavite da se hladi. Fil ne sme biti jako hladan jer nećete moći mazati na testo, najbolje je da bude mlak.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo izvadite iz frizidera, istresite na pobrašnjenu površinu i podelite na 4 jednaka dela.
Fil takođe podelite na 4 dela. Razvucite svaki deo testa oklagijom dimenzije 20x30 i premažite filom i pospite sa pune 2 kašike oraha odozgo.
Zamotajte u rolat i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u rerni oko 25 minuta, treba fino da porumeni.
Kad je štrudla pečena, prekrijte krpom i ostavite tako da se hladi. Ohlađenu štrudlu secite na šnite debljine prsta i posipajte šećerom u prahu.
Za testo:
Kvasac rastopiti u toplom mleku. U dublju činiju sipati oko 600 g brašna. Dodati, so, šećer, jaja, otopljeni margarin, pa mleko sa kvascem, zatim mesiti testo varjačom i lagano dodavati ostatak brašna.
Testo treba da bude mekano ne lepljivo. Zamotati u foliju i ostaviti u frižider oko sat vremena.
Za to vreme skuvati fil:
Skuvati puding, pa u vruće dodati čokoladu, promešati da se čokolada otopi i ostavite da se hladi. Fil ne sme biti jako hladan jer nećete moći mazati na testo, najbolje je da bude mlak.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo izvadite iz frizidera, istresite na pobrašnjenu površinu i podelite na 4 jednaka dela.
Fil takođe podelite na 4 dela. Razvucite svaki deo testa oklagijom dimenzije 20x30 i premažite filom i pospite sa pune 2 kašike oraha odozgo.
Zamotajte u rolat i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u rerni oko 25 minuta, treba fino da porumeni.
Kad je štrudla pečena, prekrijte krpom i ostavite tako da se hladi. Ohlađenu štrudlu secite na šnite debljine prsta i posipajte šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.