1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
15
500 ml 500 ml mleka, 1 kvasac, 1 jaje, 2 kašičice šećera, 1/2 lašičice soli, 600-700 gr brašna, 100 gr maslaca
100 g 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta
150 g 150 g krem sira, 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca.
Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Za nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati
1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac
nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje.
Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata.
100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike
cimeta
Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3
prsta.
Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na
srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom.
150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca.
Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati
Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Za nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati
1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac
nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje.
Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata.
100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike
cimeta
Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3
prsta.
Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na
srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom.
150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca.
Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.