burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija15

Cimet rolnice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
15

Sastojci

Testo

500 ml 500 ml mleka, 1 kvasac, 1 jaje, 2 kašičice šećera, 1/2 lašičice soli, 600-700 gr brašna, 100 gr maslaca

Nadev

100 g 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta

Glazura

150 g 150 g krem sira, 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca.

Cimet rolnice

Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Za nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati

Koraci pripreme

Testo

1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac
nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje.
Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata.

Nadev

100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike
cimeta
Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3
prsta.
Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na
srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom.

Glazura

150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca.
Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati

Cimet rolnice

Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Za nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati

Koraci pripreme

Testo

1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac
nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje.
Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata.

Nadev

100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike
cimeta
Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3
prsta.
Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na
srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom.

Glazura

150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca.
Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu.Premazati

Autor

Bjelić Jovana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept