burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija3

Bubble hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
3

Sastojci

200 ml toplog mleka

7 g C suvog kvasca

1 kašika šećera

1/2 kašičice soli

1 kašika maslinovog ulja

350 g brašna

Za premazivanje:

malo maslaca

Bubble hleb

Koraci pripreme

Brašno prosejati. U sredini napraviti udubljenje i tu sipati C suvi kvasac i šećer.

Po obodu rasporediti preostale sastojke: so i maslinovo ulje, pa uz pomoć mlakog mleka umesiti glatko testo.

Testo treba da bude jako meko i pomalo lepljivo. Prekriti ga najlonom i krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Zatim ga istresti na pobrašnjenu podlogu i uvaljati u brašno sa svih strana.

Razviti u kvadratnu koru debljine prsta. Ovu veliku koru podeliti na manje kvadrate.

Svaki kvadrat dodatno premesiti i od njega formirati lopticu. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Ostaviti da odstoje oko 15-tak minuta.

Zatim ih po površini premazati mlekom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko 15- 20 minuta.

Vrele premazati maslacem.

Naši proizvodi

Bubble hleb

Koraci pripreme

Brašno prosejati. U sredini napraviti udubljenje i tu sipati C suvi kvasac i šećer.

Po obodu rasporediti preostale sastojke: so i maslinovo ulje, pa uz pomoć mlakog mleka umesiti glatko testo.

Testo treba da bude jako meko i pomalo lepljivo. Prekriti ga najlonom i krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.

Zatim ga istresti na pobrašnjenu podlogu i uvaljati u brašno sa svih strana.

Razviti u kvadratnu koru debljine prsta. Ovu veliku koru podeliti na manje kvadrate.

Svaki kvadrat dodatno premesiti i od njega formirati lopticu. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Ostaviti da odstoje oko 15-tak minuta.

Zatim ih po površini premazati mlekom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko 15- 20 minuta.

Vrele premazati maslacem.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept