0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4-6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4-6
200 ml jogurta, može i mleka
ako se posti, onda može voda
500 g brašna
1 C vanilin šećer
2 kašike običnog kristal šećera
1 C prašak za pecivo
50 grama putera
ako se posti, onda margarin
po želji džem, ili jabuke i griz, ili orasi, ili nutela i mleveni keks
Otopi se puter ili margarin na sobnoj temperaturi, ubaciti u vanglu, dodati jogurt ili vodu, C vanilin šećer i kristal šećer, pomešati.
Lagano dodati brašno u koje je umešan jedan C prašak za pecivo, malo po malo, ja dodam i na vrh kašičice soli.
Promešati polako i pravite smesu da vam se ne lepi za ruke.
Možete da ga sačekate 10 minuta, ako žurite, odmah razvaljate. Ja gledam da je debljina negde debljine prsta.
Filovati i urolati, pa je najbolje da se razvija na stolnjaku.
Otopi se puter ili margarin na sobnoj temperaturi, ubaciti u vanglu, dodati jogurt ili vodu, C vanilin šećer i kristal šećer, pomešati.
Lagano dodati brašno u koje je umešan jedan C prašak za pecivo, malo po malo, ja dodam i na vrh kašičice soli.
Promešati polako i pravite smesu da vam se ne lepi za ruke.
Možete da ga sačekate 10 minuta, ako žurite, odmah razvaljate. Ja gledam da je debljina negde debljine prsta.
Filovati i urolati, pa je najbolje da se razvija na stolnjaku.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.