burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4-6

Brza štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4-6

Sastojci

200 ml jogurta, može i mleka

ako se posti, onda može voda

500 g brašna

1 C vanilin šećer

2 kašike običnog kristal šećera

1 C prašak za pecivo

50 grama putera

ako se posti, onda margarin

po želji džem, ili jabuke i griz, ili orasi, ili nutela i mleveni keks

Brza štrudla

Koraci pripreme

Otopi se puter ili margarin na sobnoj temperaturi, ubaciti u vanglu, dodati jogurt ili vodu, C vanilin šećer i kristal šećer, pomešati.

Lagano dodati brašno u koje je umešan jedan C prašak za pecivo, malo po malo, ja dodam i na vrh kašičice soli.

Promešati polako i pravite smesu da vam se ne lepi za ruke.

Možete da ga sačekate 10 minuta, ako žurite, odmah razvaljate. Ja gledam da je debljina negde debljine prsta.

Filovati i urolati, pa je najbolje da se razvija na stolnjaku.

Naši proizvodi

Brza štrudla

Koraci pripreme

Otopi se puter ili margarin na sobnoj temperaturi, ubaciti u vanglu, dodati jogurt ili vodu, C vanilin šećer i kristal šećer, pomešati.

Lagano dodati brašno u koje je umešan jedan C prašak za pecivo, malo po malo, ja dodam i na vrh kašičice soli.

Promešati polako i pravite smesu da vam se ne lepi za ruke.

Možete da ga sačekate 10 minuta, ako žurite, odmah razvaljate. Ja gledam da je debljina negde debljine prsta.

Filovati i urolati, pa je najbolje da se razvija na stolnjaku.

Autor

Ina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept