burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1

Božićna štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1

Sastojci

Testo:

300 g brašna

1 kašika sirćeta

1 prstohvat soli

150 ml vode

1 pakovanje C praška za pecivo

Nadev:

200 g maka

2 jabuke

125 dl mleka

100 g šećera

malo vode

1 kašika aroma ruma Dr.Oetker

30 g suvog grožđa

2 C vanilin šećera

malo rendane kore limuna

100 g mlevenih oraha

Božićna štrudla

Koraci pripreme

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da stoji oko sat vremena.

Oguliti jabuke i narezati na manje komade. Zakuvati mleko s malo vode, šećerom, C vanilin šećerom i koricom limuna.

Zatim dodati mak,orahe, grožđice, rum i kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre, umešati jabuke i ostavite da se ohladi.

Razvući testo, filovati nadevom i urolati. Premazati žumancetom.

Štrudlu peći oko 30 minuta na 220 stepeni da dobije lepu rumenu boju.

Naši proizvodi

Božićna štrudla

Koraci pripreme

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da stoji oko sat vremena.

Oguliti jabuke i narezati na manje komade. Zakuvati mleko s malo vode, šećerom, C vanilin šećerom i koricom limuna.

Zatim dodati mak,orahe, grožđice, rum i kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre, umešati jabuke i ostavite da se ohladi.

Razvući testo, filovati nadevom i urolati. Premazati žumancetom.

Štrudlu peći oko 30 minuta na 220 stepeni da dobije lepu rumenu boju.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept