burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

Bakina štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Kora:

3 - 4 jaja

1 kockica kvasca

250 ml vode

250 ml mleka

5 kašika šećera

2 kašičice soli

1/2 kesice C praška za pecivo

brašno po potrebi

Fil:

500 ml mleka

7 kašika šećera

4 kašike C griza

200 g maka

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Umesite glatko testo za koru, kada umesite testo ostavite da se udvostruči.

Fil skuvati od 500 ml mleka, 7 kašika šećera, 4 kašike griza, kada je fil gotov, sklonite sa vatre i u vreo fil umešate 200 g maka, ostavite fil da se ohladi.

Od nadošlog testa odvojite 4 jufke, od svake jufke rastanjite koru i namažite ohlađenim filom i uvijete u rolat.

Sva 4 rolata staviti u pleh i ostaviti 20 minuta da nadođu.

Posle toga stavite da se peče na 180 C pola sata do 45 minuta

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Umesite glatko testo za koru, kada umesite testo ostavite da se udvostruči.

Fil skuvati od 500 ml mleka, 7 kašika šećera, 4 kašike griza, kada je fil gotov, sklonite sa vatre i u vreo fil umešate 200 g maka, ostavite fil da se ohladi.

Od nadošlog testa odvojite 4 jufke, od svake jufke rastanjite koru i namažite ohlađenim filom i uvijete u rolat.

Sva 4 rolata staviti u pleh i ostaviti 20 minuta da nadođu.

Posle toga stavite da se peče na 180 C pola sata do 45 minuta

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept