burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10-12

Bakina štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10-12

Sastojci

Kora:

3 - 4 jaja

1 kockica kvasca

250 ml vode

250 ml mleka

5 kašika šećera

2 kašičice soli

1/2 kesice C praška za pecivo

brašno po potrebi

Fil:

500 ml mleka

7 kašika šećera

4 kašike C griza

200 g maka

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Umesite glatko testo za koru, kada umesite testo ostavite da se udvostruči.

Fil skuvati od 500 ml mleka, 7 kašika šećera, 4 kašike griza, kada je fil gotov, sklonite sa vatre i u vreo fil umešate 200 g maka, ostavite fil da se ohladi.

Od nadošlog testa odvojite 4 jufke, od svake jufke rastanjite koru i namažite ohlađenim filom i uvijete u rolat.

Sva 4 rolata staviti u pleh i ostaviti 20 minuta da nadođu.

Posle toga stavite da se peče na 180 C pola sata do 45 minuta

Naši proizvodi

Bakina štrudla

Koraci pripreme

Umesite glatko testo za koru, kada umesite testo ostavite da se udvostruči.

Fil skuvati od 500 ml mleka, 7 kašika šećera, 4 kašike griza, kada je fil gotov, sklonite sa vatre i u vreo fil umešate 200 g maka, ostavite fil da se ohladi.

Od nadošlog testa odvojite 4 jufke, od svake jufke rastanjite koru i namažite ohlađenim filom i uvijete u rolat.

Sva 4 rolata staviti u pleh i ostaviti 20 minuta da nadođu.

Posle toga stavite da se peče na 180 C pola sata do 45 minuta

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept