0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
32 zvezdice
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
32 zvezdice
400 g mlade tikvice
2 komada jaja
1 kašičica soli
100 g C pšeničnog griza
100 g pšeničnog belog brašna
50 g mekog speltinog brašna
50 ml jogurta
70 ml ulja
2 kašike vrhom pune kisele pavlake
1 kesica C praška za pecivo
300 g sira
susam za posipanje
Mlade tikvice nije potrebno ljuštiti samo je operite, odstranite peteljku i obrišite. Tikvicu izrendajte na rende krupnije ili u multi-praktiku.
U odgovarajuću posudu stavite tikvice i sve navedene sastojke osim sira. Sve dobro uz pomoć žice ili kašike sjedinite. Na kraju umešajte sir.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje i složite silikonske zvezdice. U svaki kalupčić sipajte po 1 kašiku smese. Odozgo pospite svaku susamom.
Dok pripremate smesu za zvezdice uključite rernu, opcija sa toplim vazduhom, da se zagreje na 180 C stepeni.
Stavite pleh sa zvezdicama u zagrejanu rernu i pecite oko 20-25 minuta, pazite da vam ne pregore jer čim porumene gotove su, tako da vreme pečenja zavisi od vaše rerne.
Kada zvezdice porumene izvadite pleh iz rerne, ostavite desetak minuta da se prohlade pa svaku zvezdicu izvadite iz kalupa na tacnu.
Poslužite tople ili hladne.
Mlade tikvice nije potrebno ljuštiti samo je operite, odstranite peteljku i obrišite. Tikvicu izrendajte na rende krupnije ili u multi-praktiku.
U odgovarajuću posudu stavite tikvice i sve navedene sastojke osim sira. Sve dobro uz pomoć žice ili kašike sjedinite. Na kraju umešajte sir.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje i složite silikonske zvezdice. U svaki kalupčić sipajte po 1 kašiku smese. Odozgo pospite svaku susamom.
Dok pripremate smesu za zvezdice uključite rernu, opcija sa toplim vazduhom, da se zagreje na 180 C stepeni.
Stavite pleh sa zvezdicama u zagrejanu rernu i pecite oko 20-25 minuta, pazite da vam ne pregore jer čim porumene gotove su, tako da vreme pečenja zavisi od vaše rerne.
Kada zvezdice porumene izvadite pleh iz rerne, ostavite desetak minuta da se prohlade pa svaku zvezdicu izvadite iz kalupa na tacnu.
Poslužite tople ili hladne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.