burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Zlatne kifle sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

500 g brašna

2 jajeta

40 g svežeg kvasca

1 kesica C praška za pecivo

100 ml ulja

300 ml mleka

2 kašičice soli

kašičica šećera

sir za punjenje

seme lana za posipanje

Zlatne kifle sa sirom

Koraci pripreme

U posudu za mešenje sipati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati jedno jaje i izmrvljen kvasac.

Uz stalno mešanje varjačom, sipati ulje, so, šećer, mleko i umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odmori na toplom mestu oko dva sata.

Nakon tog vremena, testo premesiti i od njega formirati loptu. Zatim testo oklagijom razviti u krug.

Dobijeni krug podeliti unakrsno na trouglove željene veličine Na svaki trougao stavljati pomalo sira i uvijati u kiflicu tako što motate od spoljnog dela ka unutrašnjem.

Ređati ih u podmazan i pobrašnjen pleh. Dobijene kiflice ostaviti oko pola sata da odstoje kako bi još malo narasle.

Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom i posuti semenom lana. Preko svake kiflice, po želji, staviti po kockicu margarina.

Peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Prohladiti pa služiti uz jogurt. Izuzetno su meke, čak i nakon nekoliko dana.

Naši proizvodi

Zlatne kifle sa sirom

Koraci pripreme

U posudu za mešenje sipati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati jedno jaje i izmrvljen kvasac.

Uz stalno mešanje varjačom, sipati ulje, so, šećer, mleko i umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odmori na toplom mestu oko dva sata.

Nakon tog vremena, testo premesiti i od njega formirati loptu. Zatim testo oklagijom razviti u krug.

Dobijeni krug podeliti unakrsno na trouglove željene veličine Na svaki trougao stavljati pomalo sira i uvijati u kiflicu tako što motate od spoljnog dela ka unutrašnjem.

Ređati ih u podmazan i pobrašnjen pleh. Dobijene kiflice ostaviti oko pola sata da odstoje kako bi još malo narasle.

Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom i posuti semenom lana. Preko svake kiflice, po želji, staviti po kockicu margarina.

Peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Prohladiti pa služiti uz jogurt. Izuzetno su meke, čak i nakon nekoliko dana.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept