0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
500 g brašna
2 jajeta
40 g svežeg kvasca
1 kesica C praška za pecivo
100 ml ulja
300 ml mleka
2 kašičice soli
kašičica šećera
sir za punjenje
seme lana za posipanje
U posudu za mešenje sipati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati jedno jaje i izmrvljen kvasac.
Uz stalno mešanje varjačom, sipati ulje, so, šećer, mleko i umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odmori na toplom mestu oko dva sata.
Nakon tog vremena, testo premesiti i od njega formirati loptu. Zatim testo oklagijom razviti u krug.
Dobijeni krug podeliti unakrsno na trouglove željene veličine Na svaki trougao stavljati pomalo sira i uvijati u kiflicu tako što motate od spoljnog dela ka unutrašnjem.
Ređati ih u podmazan i pobrašnjen pleh. Dobijene kiflice ostaviti oko pola sata da odstoje kako bi još malo narasle.
Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom i posuti semenom lana. Preko svake kiflice, po želji, staviti po kockicu margarina.
Peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Prohladiti pa služiti uz jogurt. Izuzetno su meke, čak i nakon nekoliko dana.
U posudu za mešenje sipati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati jedno jaje i izmrvljen kvasac.
Uz stalno mešanje varjačom, sipati ulje, so, šećer, mleko i umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odmori na toplom mestu oko dva sata.
Nakon tog vremena, testo premesiti i od njega formirati loptu. Zatim testo oklagijom razviti u krug.
Dobijeni krug podeliti unakrsno na trouglove željene veličine Na svaki trougao stavljati pomalo sira i uvijati u kiflicu tako što motate od spoljnog dela ka unutrašnjem.
Ređati ih u podmazan i pobrašnjen pleh. Dobijene kiflice ostaviti oko pola sata da odstoje kako bi još malo narasle.
Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom i posuti semenom lana. Preko svake kiflice, po želji, staviti po kockicu margarina.
Peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Prohladiti pa služiti uz jogurt. Izuzetno su meke, čak i nakon nekoliko dana.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.