burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Zeke od testa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

1 kg brašno T-400

1 kesica suvog C kvasca

400 ml mleka

50 ml maslinovog ulja

1 kašičica šećera

2 kašičice morske soli

1 jaje

28 zrna bibera

Zeke od testa

Koraci pripreme

Otopiti kvasac u mleku sa šećerom. Dodati veći deo brašna i ulje i zamesiti testo ručno ili mikserom, nastavci za testo.

Testo treba da bude kompaktno i da se odvaja od posude. Zato po potrebi dodajte ili brašno ili mleko.

Testo namažite sa kašikom ulja i ostavite da odmara 10 minuta.

Testo podelite na loptice veličine većeg jajeta i oblikujte ih u jajasti oblik.

Makazama zasecite 2 puta uz testo da se dobiju uši.

Čačkalicom probušite prednji deo za oči i ubacite po 2 zrna bibera.

Zeke stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih jajetom pomešanim sa malo ulja.

Nije potrebno da čekate da narastu jer testo već nadodje dok ih pravite.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Naši proizvodi

Zeke od testa

Koraci pripreme

Otopiti kvasac u mleku sa šećerom. Dodati veći deo brašna i ulje i zamesiti testo ručno ili mikserom, nastavci za testo.

Testo treba da bude kompaktno i da se odvaja od posude. Zato po potrebi dodajte ili brašno ili mleko.

Testo namažite sa kašikom ulja i ostavite da odmara 10 minuta.

Testo podelite na loptice veličine većeg jajeta i oblikujte ih u jajasti oblik.

Makazama zasecite 2 puta uz testo da se dobiju uši.

Čačkalicom probušite prednji deo za oči i ubacite po 2 zrna bibera.

Zeke stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih jajetom pomešanim sa malo ulja.

Nije potrebno da čekate da narastu jer testo već nadodje dok ih pravite.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept