burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Zeka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

250 ml mleka

250 ml vode

900 g bašno T-400

1 kesica C suvi kvasac

1 jaje

1 supena kašika šećera

1 supena kašika soli

50 g otopljenog margarina

Premazivanje:

1 žumance

Zeka

Koraci pripreme

Mešavinu vode i mleka zagrejati da bude mlaka, dodati šećer i C kvasac, promešati i ostaviti 15 minuta da nadodje.

U posudu za mešanje dodati polovinu brašna, so, promešati i dodati kvasac i sve to sjediniti varjačom.

Zatim dodati otopljen margarin, jaje i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti glatko testo.

Testo prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena da lepo naraste.

Kada je testo narslo, premesiti ga, testo podeliti na loptice i oblikovati zeku.

Ostaviti da odstoji 30 minuta, premazati žumancetom.

Peći u zagrejanoj rerni prvo 10 minuta na 220°C, pa jos 20-25 minuta na 200°C.

Naši proizvodi

Zeka

Koraci pripreme

Mešavinu vode i mleka zagrejati da bude mlaka, dodati šećer i C kvasac, promešati i ostaviti 15 minuta da nadodje.

U posudu za mešanje dodati polovinu brašna, so, promešati i dodati kvasac i sve to sjediniti varjačom.

Zatim dodati otopljen margarin, jaje i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti glatko testo.

Testo prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena da lepo naraste.

Kada je testo narslo, premesiti ga, testo podeliti na loptice i oblikovati zeku.

Ostaviti da odstoji 30 minuta, premazati žumancetom.

Peći u zagrejanoj rerni prvo 10 minuta na 220°C, pa jos 20-25 minuta na 200°C.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept