burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Vaskršnje pecivo iz kantice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

250 ml mleka

50 g margarina

150 g suvog grožđa

1 limun

5 kašika šećera

1/2 kašičice soli

pola kesice C kvasca

500 g brašna

Vaskršnje pecivo iz kantice

Koraci pripreme

U vanglu staviti mleko, izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne.

Dodati margarina, so, ostatak šećera, ribanu koricu od limuna, suvo grožđe i zamesite testo.

Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospite brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale ređate u kanticu jednu na drugu.

Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Naši proizvodi

Vaskršnje pecivo iz kantice

Koraci pripreme

U vanglu staviti mleko, izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne.

Dodati margarina, so, ostatak šećera, ribanu koricu od limuna, suvo grožđe i zamesite testo.

Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospite brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale ređate u kanticu jednu na drugu.

Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept