burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija60

Vaskršnja pletenica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60

Sastojci

500 g brašna

150 ml mleka

1 kesica C kvasca

100 g šećera

200 ml kisele pavlake

50 g margarina

1 kašičica soli

Vaskršnja pletenica

Koraci pripreme

U 150 ml mlakog mleka dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.

Kada se kvasac digne, dodamo margarin, kiselu pavlaku, šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.

Podelimo testo na tri dela. Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenicu.

Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja, stavimo sveža jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu zlatnu boju.

Kada je pletenica pečena izvadimo jaja, a mesta gde su bila obična jaja zamenimo Vaskršnjim.

Naši proizvodi

Vaskršnja pletenica

Koraci pripreme

U 150 ml mlakog mleka dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.

Kada se kvasac digne, dodamo margarin, kiselu pavlaku, šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.

Podelimo testo na tri dela. Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenicu.

Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja, stavimo sveža jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu zlatnu boju.

Kada je pletenica pečena izvadimo jaja, a mesta gde su bila obična jaja zamenimo Vaskršnjim.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept