burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Vasilica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

20 g C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kg brašna

1 kašičica soli

500 ml mlake vode

50 ml ulja

Vasilica

Koraci pripreme

Kvasac stavite da nadođe sa kašičicom šećera i brašna u malo mlake vode.

Pomešajte ga sa brašnom, solju i vodom pa zamesite testo. Ostavite da naraste oko pola sata pa premesite.

Ostavite još oko pola sata da odmara, podmažite i brašnom pospite tepsiju stavite testo i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.

Smanjite na 160 stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Vasilica

Koraci pripreme

Kvasac stavite da nadođe sa kašičicom šećera i brašna u malo mlake vode.

Pomešajte ga sa brašnom, solju i vodom pa zamesite testo. Ostavite da naraste oko pola sata pa premesite.

Ostavite još oko pola sata da odmara, podmažite i brašnom pospite tepsiju stavite testo i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.

Smanjite na 160 stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept