0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
3 osobe
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 osobe
400 ml toplog mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
75 ml ulja
1 kašika soli
oko 700 g brašna
1 jaje
malo susama
2 špagete
6 zrna bibera
U toplom mleku razmutiti kvasac i šećer. I mešati. Dodati ulje i so. Izmešati.
Dodati brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da naraste.
Narašlo testo podeliti na 3 dela.
Svaku jufku podeliti na 2 dela jedan veći za trup i jedan manji za glavicu.
Od većeg dela testa uzeti 5 kuglice. 4 za noge i ruke i 1 za uši. Na pleh staviti pek papir i stavljati delove zeke.
Prvo trup, pa glavica, noge i ručice, za uši rastanjiti delić kuglice testa pa podeliti na pola.
Staviti po 2 zrna bibera za oči i polomiti špagete za brkove. Napraviti još dva zeca od preostale 2 jufke.
Umutiti jaje pa premazati zeke. Posuti susam na trup i uši. Peći zeke na 200 C oko 30 minuta.
Vruće zeke zamotati u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade. Služiti tople zeke!
U toplom mleku razmutiti kvasac i šećer. I mešati. Dodati ulje i so. Izmešati.
Dodati brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da naraste.
Narašlo testo podeliti na 3 dela.
Svaku jufku podeliti na 2 dela jedan veći za trup i jedan manji za glavicu.
Od većeg dela testa uzeti 5 kuglice. 4 za noge i ruke i 1 za uši. Na pleh staviti pek papir i stavljati delove zeke.
Prvo trup, pa glavica, noge i ručice, za uši rastanjiti delić kuglice testa pa podeliti na pola.
Staviti po 2 zrna bibera za oči i polomiti špagete za brkove. Napraviti još dva zeca od preostale 2 jufke.
Umutiti jaje pa premazati zeke. Posuti susam na trup i uši. Peći zeke na 200 C oko 30 minuta.
Vruće zeke zamotati u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade. Služiti tople zeke!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.