C Slatka Tradicija |
burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija3 osobe

Uskršnje zeke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
3 osobe

Sastojci

Za testo:

400 ml toplog mleka

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

75 ml ulja

1 kašika soli

oko 700 g brašna

Za premaz testa:

1 jaje

malo susama

2 špagete

6 zrna bibera

Uskršnje zeke

Koraci pripreme

U toplom mleku razmutiti kvasac i šećer. I mešati. Dodati ulje i so. Izmešati.

Dodati brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da naraste.

Narašlo testo podeliti na 3 dela.

Svaku jufku podeliti na 2 dela jedan veći za trup i jedan manji za glavicu.

Od većeg dela testa uzeti 5 kuglice. 4 za noge i ruke i 1 za uši. Na pleh staviti pek papir i stavljati delove zeke.

Prvo trup, pa glavica, noge i ručice, za uši rastanjiti delić kuglice testa pa podeliti na pola.

Staviti po 2 zrna bibera za oči i polomiti špagete za brkove. Napraviti još dva zeca od preostale 2 jufke.

Umutiti jaje pa premazati zeke. Posuti susam na trup i uši. Peći zeke na 200 C oko 30 minuta.

Vruće zeke zamotati u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade. Služiti tople zeke!

Naši proizvodi

Uskršnje zeke

Koraci pripreme

U toplom mleku razmutiti kvasac i šećer. I mešati. Dodati ulje i so. Izmešati.

Dodati brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da naraste.

Narašlo testo podeliti na 3 dela.

Svaku jufku podeliti na 2 dela jedan veći za trup i jedan manji za glavicu.

Od većeg dela testa uzeti 5 kuglice. 4 za noge i ruke i 1 za uši. Na pleh staviti pek papir i stavljati delove zeke.

Prvo trup, pa glavica, noge i ručice, za uši rastanjiti delić kuglice testa pa podeliti na pola.

Staviti po 2 zrna bibera za oči i polomiti špagete za brkove. Napraviti još dva zeca od preostale 2 jufke.

Umutiti jaje pa premazati zeke. Posuti susam na trup i uši. Peći zeke na 200 C oko 30 minuta.

Vruće zeke zamotati u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade. Služiti tople zeke!

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept