0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
1 belance
3 kašike masti
1 šoljica ulja
1 kašika soli
3 kašike šećera
3 kesice kvasca
600 ml mleka
1,1 kg brašna
Penasto umutite belanac sa solju, pa dodajte mast i ulje.
Posebno zagrejati polovinu mleka i dodati kvasac i šećer pa sačekati da malo nadođe.
Preostalu polovinu staviti u umućeni belanac.
Zatim dodati brašno i fino umesiti testo.
Kada ga umesite možete odmah oblikovati po želji, kiflice, pice, rolnice.
Narasta 1.5 h na hladnom mestu.
Penasto umutite belanac sa solju, pa dodajte mast i ulje.
Posebno zagrejati polovinu mleka i dodati kvasac i šećer pa sačekati da malo nadođe.
Preostalu polovinu staviti u umućeni belanac.
Zatim dodati brašno i fino umesiti testo.
Kada ga umesite možete odmah oblikovati po želji, kiflice, pice, rolnice.
Narasta 1.5 h na hladnom mestu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.