0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
za 5 osoba
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 5 osoba
500 g brašna
1 C prašak za pecivo
180 g kisele pavlake (umesto pavlake može se ubaciti feta sir,ili običan sir)
1 margarin (sobne temperature)
2 jaja
susam
Otopljeni margarin staviti u posudu, dodati 2 jaja, kiselu pavlaku, brašno, C prašak za pecivo, dobro umešati testo da se ne lepi za ruke.
Razvuci testo debljine 1 cm. Seći na štapiće po želji (ja deci vadim modlicama oblike).
Kada se završi sečenje u pleh stavimo pek papir i slažemo oblike i štapiće.
Preko toga premazemo žumance i pospemo susama, suncokreta, lana, po želji i pečemo na 250°C dok ne porumene.
Mi ukućani volimo verziju meze, uzmemo štapiće, isečemo na kockice, premažemo krem sirom, zabodemo čačkalicu i stavimo suhomesnato, kačkavalj, čeri paradajz...
Otopljeni margarin staviti u posudu, dodati 2 jaja, kiselu pavlaku, brašno, C prašak za pecivo, dobro umešati testo da se ne lepi za ruke.
Razvuci testo debljine 1 cm. Seći na štapiće po želji (ja deci vadim modlicama oblike).
Kada se završi sečenje u pleh stavimo pek papir i slažemo oblike i štapiće.
Preko toga premazemo žumance i pospemo susama, suncokreta, lana, po želji i pečemo na 250°C dok ne porumene.
Mi ukućani volimo verziju meze, uzmemo štapiće, isečemo na kockice, premažemo krem sirom, zabodemo čačkalicu i stavimo suhomesnato, kačkavalj, čeri paradajz...
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.