burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Starinske kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 kg brašna

20 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca

2 kašičice soli

1/2 l mleka

200 g masti

200 ml kiselog mleka ili jogurta

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

Za premazivanje i posipanje:

1 žumance

mak i kim

Starinske kiflice

Koraci pripreme

Razmutiti kvasac u pola šolje mlakog mleka, dodati šećer i malo brašna pa ostaviti da se kvasac aktivira.

Od brašna, nadošlog kvasca i svih navedenih sastojaka, soli, mleka, masti, kiselog mleka zamesiti srednje meko testo, ako je potrebno dodati još malo brašna.

Ostaviti testo prekriveno da odmara tridesetak minuta.

Testo podeliti na loptice pa svaku razvijte u obliku elipse i motajte duguljastu kiflu.

Kifle poređajte u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom i pospite makom i kimom.

Kifle treba da odmaraju još deset, petnaest minuta dok se rerna ne ne zagreje.

Peći kifle na 200 C dok lepo ne porumene.

Ja sam par loptica odvojila, premazala žumancetom posula kimom i makom i tako ispekla.

Naši proizvodi

Starinske kiflice

Koraci pripreme

Razmutiti kvasac u pola šolje mlakog mleka, dodati šećer i malo brašna pa ostaviti da se kvasac aktivira.

Od brašna, nadošlog kvasca i svih navedenih sastojaka, soli, mleka, masti, kiselog mleka zamesiti srednje meko testo, ako je potrebno dodati još malo brašna.

Ostaviti testo prekriveno da odmara tridesetak minuta.

Testo podeliti na loptice pa svaku razvijte u obliku elipse i motajte duguljastu kiflu.

Kifle poređajte u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom i pospite makom i kimom.

Kifle treba da odmaraju još deset, petnaest minuta dok se rerna ne ne zagreje.

Peći kifle na 200 C dok lepo ne porumene.

Ja sam par loptica odvojila, premazala žumancetom posula kimom i makom i tako ispekla.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept