burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija6

Štapići sa slaninicom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo

400 ml Mleko

20 g Kvasca

1 kašičica So

2 kašičica Šećera

2 komad Jaja

100 g Margarina

250 g Slaninice

Štapići sa slaninicom

4dlmleka,kocka kvasca,2kašičice soli,1kašičica šećera,1dl ulja2 zumanceta,100gr margarina,250gr rezane slaninice. U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati jaja,so,ulje i zameniti testo. Ostaviti da naraste. Testo razvući u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Ponovo razvući u veliko pravougaonik pa poredati rezanu slaninicu na prvu polovinu,a drugu predstaviti preko i preklopiti slaninu. Rezati tanke krake,uviti u spiralu sa se dobije štapić. Preseći na pola ako želite manje. Premazati žumancetom. I peći. Prijatno!

Koraci pripreme

Priprema testa

U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati so,jaja,ulje i zameniti testo.

Oblikovanje štapića

Razvući testo u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Zatim ponovo razvući u pravougaoni. Na gornju polovinu poredati rezanu slaninu pa preklopiti drugom polovinom testa. Rezati tanke krake uviti u spiralu da se dobije štapić. Možete preseći na pola da dobijete dva. Premazati jajetom i peći

Štapići sa slaninicom

4dlmleka,kocka kvasca,2kašičice soli,1kašičica šećera,1dl ulja2 zumanceta,100gr margarina,250gr rezane slaninice. U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati jaja,so,ulje i zameniti testo. Ostaviti da naraste. Testo razvući u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Ponovo razvući u veliko pravougaonik pa poredati rezanu slaninicu na prvu polovinu,a drugu predstaviti preko i preklopiti slaninu. Rezati tanke krake,uviti u spiralu sa se dobije štapić. Preseći na pola ako želite manje. Premazati žumancetom. I peći. Prijatno!

Koraci pripreme

Priprema testa

U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati so,jaja,ulje i zameniti testo.

Oblikovanje štapića

Razvući testo u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Zatim ponovo razvući u pravougaoni. Na gornju polovinu poredati rezanu slaninu pa preklopiti drugom polovinom testa. Rezati tanke krake uviti u spiralu da se dobije štapić. Možete preseći na pola da dobijete dva. Premazati jajetom i peći

Autor

Marina Jovancevic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept