0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
6
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
6
400 ml Mleko
20 g Kvasca
1 kašičica So
2 kašičica Šećera
2 komad Jaja
100 g Margarina
250 g Slaninice
4dlmleka,kocka kvasca,2kašičice soli,1kašičica šećera,1dl ulja2 zumanceta,100gr margarina,250gr rezane slaninice. U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati jaja,so,ulje i zameniti testo. Ostaviti da naraste. Testo razvući u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Ponovo razvući u veliko pravougaonik pa poredati rezanu slaninicu na prvu polovinu,a drugu predstaviti preko i preklopiti slaninu. Rezati tanke krake,uviti u spiralu sa se dobije štapić. Preseći na pola ako želite manje. Premazati žumancetom. I peći. Prijatno!
U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati so,jaja,ulje i zameniti testo.
Razvući testo u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Zatim ponovo razvući u pravougaoni. Na gornju polovinu poredati rezanu slaninu pa preklopiti drugom polovinom testa. Rezati tanke krake uviti u spiralu da se dobije štapić. Možete preseći na pola da dobijete dva. Premazati jajetom i peći
4dlmleka,kocka kvasca,2kašičice soli,1kašičica šećera,1dl ulja2 zumanceta,100gr margarina,250gr rezane slaninice. U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati jaja,so,ulje i zameniti testo. Ostaviti da naraste. Testo razvući u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Ponovo razvući u veliko pravougaonik pa poredati rezanu slaninicu na prvu polovinu,a drugu predstaviti preko i preklopiti slaninu. Rezati tanke krake,uviti u spiralu sa se dobije štapić. Preseći na pola ako želite manje. Premazati žumancetom. I peći. Prijatno!
U mlako mleko staviti kvasac da nadodje sa šećerom. Potom dodati so,jaja,ulje i zameniti testo.
Razvući testo u pravougaoni oblik pa premazati omekšalim margarinom. Preklopiti testo kao pismo. Zatim ponovo razvući u pravougaoni. Na gornju polovinu poredati rezanu slaninu pa preklopiti drugom polovinom testa. Rezati tanke krake uviti u spiralu da se dobije štapić. Možete preseći na pola da dobijete dva. Premazati jajetom i peći
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.