burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Španska pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

200 ml jogurta

150 ml ulja

5 celih jaja

5 g soli

10 g C praška za pecivo

5 kašika ajvara

250 g brašna

200 g šunke ili šunkarice

3 kisela krastavčića

150 g feta ili mladog sira

Španska pita

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Iseckati na sitne kockice šunkaricu krastavčiće i sir.

Ulupati žicom jaja sa solju pa dodati jogurt i ulje i mešati dok se ulje ne sjedini sa ostatkom smese.

Zatim dodati ajvar, opet promešati i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo pa mešati dok se ne dobije glatka smesa.

Toj masi dodati šunkaricu, krastavčiće i sir pa izmešati varjačom ili lopaticom.

Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložiti papirom za pečenje pa izliti smesu, proveriti da li se rerna zagrejala pa odneti pleh u pećnicu.

Pitu peći 35 minuta, ili duže, zavisno od jačine rerne koju imate.

Pečenu pitu prekriti krpom pa ostaviti da se ohladi ili prohladi.

Kasnije seći na kocke i poslužiti.

Naši proizvodi

Španska pita

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Iseckati na sitne kockice šunkaricu krastavčiće i sir.

Ulupati žicom jaja sa solju pa dodati jogurt i ulje i mešati dok se ulje ne sjedini sa ostatkom smese.

Zatim dodati ajvar, opet promešati i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo pa mešati dok se ne dobije glatka smesa.

Toj masi dodati šunkaricu, krastavčiće i sir pa izmešati varjačom ili lopaticom.

Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložiti papirom za pečenje pa izliti smesu, proveriti da li se rerna zagrejala pa odneti pleh u pećnicu.

Pitu peći 35 minuta, ili duže, zavisno od jačine rerne koju imate.

Pečenu pitu prekriti krpom pa ostaviti da se ohladi ili prohladi.

Kasnije seći na kocke i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept