burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Somuni lepinje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

250 ml vode

1 kesica C suvi kvasac

1/2 kašičice šećera

450 g brašno T-400

1 kašičica soli

Somuni lepinje

Koraci pripreme

U dublju posudu dodati mlaku vodu, kvasac, šećer i sve dobro izmešati.

Zatim dodati dve kašike brašna posoliti, promešati i postepenim dodavanjem brašna zamesiti mekano testo.

Testo pouljiti sa obe strane, i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Nakon toga testo malo premesiti i podeliti na 7 loptica. U pleh rasporediti malo brašno, poređati loptice od testa, i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Prstima od sredine ka ivici testa razvući testo, isto uraditi i sa preostalim somunima. Zatim ih ostavite da odstoje 15 minuta.

Rernu zagrejati na 250°C, i peći oko 10 minuta.

Naši proizvodi

Somuni lepinje

Koraci pripreme

U dublju posudu dodati mlaku vodu, kvasac, šećer i sve dobro izmešati.

Zatim dodati dve kašike brašna posoliti, promešati i postepenim dodavanjem brašna zamesiti mekano testo.

Testo pouljiti sa obe strane, i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Nakon toga testo malo premesiti i podeliti na 7 loptica. U pleh rasporediti malo brašno, poređati loptice od testa, i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Prstima od sredine ka ivici testa razvući testo, isto uraditi i sa preostalim somunima. Zatim ih ostavite da odstoje 15 minuta.

Rernu zagrejati na 250°C, i peći oko 10 minuta.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept