burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Slavski kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

250 ml mlakog mleka

1 kašika šećera

C suvi kvasac

50 ml ulja

1/2 čaše kisele pavlake

soli po ukusu

900 g mekog brašna tip 400

otopljeni maslac (za premazivanje)

Slavski kolač

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati šećer i C suvi kvasac u prahu, ostaviti 10 min. da se aktivira kvasac.

Nakon toga dodati ostale sastojke i umesiti testo, mesiti i dodavati brašno po potrebi dok testo ne prestane da se lepi za ruke.

Ostaviti testo da naraste nekih pola sata, a nakon toga premesiti ga ponovo.

Testo podeliti na 10 loptica koje je potrebno razvući i premazati svaku rastopljenim maslacem.

Razvučene i premazane loptice ređamo jednu na drugu, pa ih razvaljamo malo oklagijom, nakon čega uvijamo sve u jedan rolat koji sečemo na nekoliko delova i tako ređamo u pleh.

Premazujemo žumancem i ostavljamo da naraste.

Ukrase pravimo od 100 ml vode, 6 kašika soli i 300g brašna. Zamesiti testo i praviti ukrase.

Kolač peći 40 min na 180 stepeni.

Naši proizvodi

Slavski kolač

Koraci pripreme

U mlako mleko dodati šećer i C suvi kvasac u prahu, ostaviti 10 min. da se aktivira kvasac.

Nakon toga dodati ostale sastojke i umesiti testo, mesiti i dodavati brašno po potrebi dok testo ne prestane da se lepi za ruke.

Ostaviti testo da naraste nekih pola sata, a nakon toga premesiti ga ponovo.

Testo podeliti na 10 loptica koje je potrebno razvući i premazati svaku rastopljenim maslacem.

Razvučene i premazane loptice ređamo jednu na drugu, pa ih razvaljamo malo oklagijom, nakon čega uvijamo sve u jedan rolat koji sečemo na nekoliko delova i tako ređamo u pleh.

Premazujemo žumancem i ostavljamo da naraste.

Ukrase pravimo od 100 ml vode, 6 kašika soli i 300g brašna. Zamesiti testo i praviti ukrase.

Kolač peći 40 min na 180 stepeni.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept