burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Slanuša

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

Za testo:

450 g brašna

2 kašičice C kvasca

1 kašičica šećera

50 ml vode

50 ml ulja

100 g kisele pavlake

1 kašičica soli

Za prelivanje:

1 kašika brašna

3 kašike vode

1 kašičica soli

na vrh noža C prašak za pecivo

Za premazivanje ulje po potrebi

Slanuša

Koraci pripreme

Za testo:
U odgovarajuću posudu staviti C suvi kvasac, dodati šećer, 50 g brašna i mlaku vodu, sve izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Potom,u smesu dodati ulje, kiselu pavlaku, so i postepeno dodajući preostalo brašno (400 g) zamesiti testo.

Pokriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Nakon toga, testo rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini i rastanjiti (formirajući dugačak"valjak").

Tepsiju premazati uljem, "valjak" staviti u sredinu i uvijati u krug. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Za prelivanje:
U činiju staviti brašno, dodati C prašak za pecivo, vodu, so i sve izmešati.

Izvaditi tepsiju iz rerne, preliti (šarati) svuda smesom od brašna, vode, soli i C praška za pecivo.

Vratiti tepsiju u rernu na 2-3 minuta.

Gotovu slanušu izvaditi iz rerne, premazati uljem, ostaviti da se prohladi, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Slanuša

Koraci pripreme

Za testo:
U odgovarajuću posudu staviti C suvi kvasac, dodati šećer, 50 g brašna i mlaku vodu, sve izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Potom,u smesu dodati ulje, kiselu pavlaku, so i postepeno dodajući preostalo brašno (400 g) zamesiti testo.

Pokriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Nakon toga, testo rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini i rastanjiti (formirajući dugačak"valjak").

Tepsiju premazati uljem, "valjak" staviti u sredinu i uvijati u krug. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Za prelivanje:
U činiju staviti brašno, dodati C prašak za pecivo, vodu, so i sve izmešati.

Izvaditi tepsiju iz rerne, preliti (šarati) svuda smesom od brašna, vode, soli i C praška za pecivo.

Vratiti tepsiju u rernu na 2-3 minuta.

Gotovu slanušu izvaditi iz rerne, premazati uljem, ostaviti da se prohladi, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept