0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
oko 2 šolje (od 400 ml) brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 šolja mlakog mleka ili vode
50 g margarina
100 g iseckane čajne kobasice
100 g iseckane šunke
100 g krem sira ili pavlake
100 g narendanog kačkavalja
1 jaje za premazivanje
peršun
čia semenke
beli luk u prahu
U posudu za mešanje, srednje veličine, sipajte mleko, šećer i kvasac, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta, da se kvasac aktivira.
Kada se kvasac aktivira i krene da nadolazi, dodajte 1 jaje, brašno, so i ulje. Mutite varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Ostavite da odstoji 5 minuta. Izručite testo na površinu posutu brašnom i oklagijom ili rukama, tapkajući, formirajte oblik.
Ja sam razvukla u neke nepravilne nazovimo „krugove“, svaki krug premazala margarinom i ređala jedan preko drugog, ostavite 10 minuta da odstoji.
Zatim podelite na 4 dela. Pa opet oklagijom razvucite u te nepravilne krugove, na prvi krug razmažete krem sir, na jednu polovinu šunke i origana, na drugu polovinu iseckane čajne i narendanog kačkavalja.
Zatim stavite drugi krug, na sredinu kruga stavite šolju/čašu/činijicu šta god imate, oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa.
Te rese blago uvijete u spiralu, prebacite testo na podmazan (ili obložen papirom za pečenje) pleh.
Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180 C 30-40 minuta.
U posudu za mešanje, srednje veličine, sipajte mleko, šećer i kvasac, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta, da se kvasac aktivira.
Kada se kvasac aktivira i krene da nadolazi, dodajte 1 jaje, brašno, so i ulje. Mutite varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Ostavite da odstoji 5 minuta. Izručite testo na površinu posutu brašnom i oklagijom ili rukama, tapkajući, formirajte oblik.
Ja sam razvukla u neke nepravilne nazovimo „krugove“, svaki krug premazala margarinom i ređala jedan preko drugog, ostavite 10 minuta da odstoji.
Zatim podelite na 4 dela. Pa opet oklagijom razvucite u te nepravilne krugove, na prvi krug razmažete krem sir, na jednu polovinu šunke i origana, na drugu polovinu iseckane čajne i narendanog kačkavalja.
Zatim stavite drugi krug, na sredinu kruga stavite šolju/čašu/činijicu šta god imate, oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa.
Te rese blago uvijete u spiralu, prebacite testo na podmazan (ili obložen papirom za pečenje) pleh.
Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180 C 30-40 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.