burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Slano sunce od uvijenih štapića

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

oko 2 šolje (od 400 ml) brašna

1 kesica C suvog kvasca

1 jaje

2 kašike ulja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 šolja mlakog mleka ili vode

50 g margarina

Za mazanje (nadev):

100 g iseckane čajne kobasice

100 g iseckane šunke

100 g krem sira ili pavlake

100 g narendanog kačkavalja

1 jaje za premazivanje

Za posipanje:

peršun

čia semenke

beli luk u prahu

Slano sunce od uvijenih štapića

Koraci pripreme

U posudu za mešanje, srednje veličine, sipajte mleko, šećer i kvasac, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta, da se kvasac aktivira.

Kada se kvasac aktivira i krene da nadolazi, dodajte 1 jaje, brašno, so i ulje. Mutite varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Ostavite da odstoji 5 minuta. Izručite testo na površinu posutu brašnom i oklagijom ili rukama, tapkajući, formirajte oblik.

Ja sam razvukla u neke nepravilne nazovimo „krugove“, svaki krug premazala margarinom i ređala jedan preko drugog, ostavite 10 minuta da odstoji.

Zatim podelite na 4 dela. Pa opet oklagijom razvucite u te nepravilne krugove, na prvi krug razmažete krem sir, na jednu polovinu šunke i origana, na drugu polovinu iseckane čajne i narendanog kačkavalja.

Zatim stavite drugi krug, na sredinu kruga stavite šolju/čašu/činijicu šta god imate, oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa.

Te rese blago uvijete u spiralu, prebacite testo na podmazan (ili obložen papirom za pečenje) pleh.

Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180 C 30-40 minuta.

Naši proizvodi

Slano sunce od uvijenih štapića

Koraci pripreme

U posudu za mešanje, srednje veličine, sipajte mleko, šećer i kvasac, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta, da se kvasac aktivira.

Kada se kvasac aktivira i krene da nadolazi, dodajte 1 jaje, brašno, so i ulje. Mutite varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Ostavite da odstoji 5 minuta. Izručite testo na površinu posutu brašnom i oklagijom ili rukama, tapkajući, formirajte oblik.

Ja sam razvukla u neke nepravilne nazovimo „krugove“, svaki krug premazala margarinom i ređala jedan preko drugog, ostavite 10 minuta da odstoji.

Zatim podelite na 4 dela. Pa opet oklagijom razvucite u te nepravilne krugove, na prvi krug razmažete krem sir, na jednu polovinu šunke i origana, na drugu polovinu iseckane čajne i narendanog kačkavalja.

Zatim stavite drugi krug, na sredinu kruga stavite šolju/čašu/činijicu šta god imate, oštrim nožem secite testo od čaše ka kraju kruga praveći "rese" od testa.

Te rese blago uvijete u spiralu, prebacite testo na podmazan (ili obložen papirom za pečenje) pleh.

Premažite sa jajetom, ostavite 10-tak minuta da još malo nadođe i pecite na 170-180 C 30-40 minuta.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept