burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Slani kroasani

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

500 ml vode

100 ml ulja

1 C suvi kvasac,

1 C prašak za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

oko 900 g brašna

125 g margarina (omekšalog za premazivanje)

200 g kačkavalja

125 g margarina za preko kroasana

Slani kroasani

Koraci pripreme

U posudu sipati kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmešati i dodati brašno.

Zamesiti srednje meko testo. Ostaviti da odmori 10 minuta. Razvući testo oklagijom i premazati omekšalim margarinom.

Preklopiti testo, pa opet razvući premazati. Ponavljati sve dok se ne utroši sav margarin.

Poslednji put kada se preklapa testo treba da se formira kao pravougaonik. Ostaviti da odmori 10 minuta u frižideru.

Testo zatim iseći na tri dela. Svaki deo razvući i iseći na 8 trouglova. Na svaki stavljati kocku kačkavalja i urolati kroasane.

Na svaki kroasan staviti parče margarina. Ostaviti 20 minuta na toplom mestu.

Kada nadođu peći oko 20 minuta na 200 C. I slani kroasani su gotovi.

Naši proizvodi

Slani kroasani

Koraci pripreme

U posudu sipati kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmešati i dodati brašno.

Zamesiti srednje meko testo. Ostaviti da odmori 10 minuta. Razvući testo oklagijom i premazati omekšalim margarinom.

Preklopiti testo, pa opet razvući premazati. Ponavljati sve dok se ne utroši sav margarin.

Poslednji put kada se preklapa testo treba da se formira kao pravougaonik. Ostaviti da odmori 10 minuta u frižideru.

Testo zatim iseći na tri dela. Svaki deo razvući i iseći na 8 trouglova. Na svaki stavljati kocku kačkavalja i urolati kroasane.

Na svaki kroasan staviti parče margarina. Ostaviti 20 minuta na toplom mestu.

Kada nadođu peći oko 20 minuta na 200 C. I slani kroasani su gotovi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept