0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
500 ml vode
100 ml ulja
1 C suvi kvasac,
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
oko 900 g brašna
125 g margarina (omekšalog za premazivanje)
200 g kačkavalja
125 g margarina za preko kroasana
U posudu sipati kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmešati i dodati brašno.
Zamesiti srednje meko testo. Ostaviti da odmori 10 minuta. Razvući testo oklagijom i premazati omekšalim margarinom.
Preklopiti testo, pa opet razvući premazati. Ponavljati sve dok se ne utroši sav margarin.
Poslednji put kada se preklapa testo treba da se formira kao pravougaonik. Ostaviti da odmori 10 minuta u frižideru.
Testo zatim iseći na tri dela. Svaki deo razvući i iseći na 8 trouglova. Na svaki stavljati kocku kačkavalja i urolati kroasane.
Na svaki kroasan staviti parče margarina. Ostaviti 20 minuta na toplom mestu.
Kada nadođu peći oko 20 minuta na 200 C. I slani kroasani su gotovi.
U posudu sipati kvasac, šećer, so, ulje i vodu. Izmešati i dodati brašno.
Zamesiti srednje meko testo. Ostaviti da odmori 10 minuta. Razvući testo oklagijom i premazati omekšalim margarinom.
Preklopiti testo, pa opet razvući premazati. Ponavljati sve dok se ne utroši sav margarin.
Poslednji put kada se preklapa testo treba da se formira kao pravougaonik. Ostaviti da odmori 10 minuta u frižideru.
Testo zatim iseći na tri dela. Svaki deo razvući i iseći na 8 trouglova. Na svaki stavljati kocku kačkavalja i urolati kroasane.
Na svaki kroasan staviti parče margarina. Ostaviti 20 minuta na toplom mestu.
Kada nadođu peći oko 20 minuta na 200 C. I slani kroasani su gotovi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.